Sådan fejlfindes NetGear WG111T

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Generel fejlfinding

1.

Kontroller enhedens LED-lampe. Hvis det ikke lyser, er enheden ikke korrekt tilsluttet til USB-porten eller dens software er ikke indlæst på computeren. Fjern og genindsæt WG111T. Kontroller Windows Device Manager for at se om den er genkendt og aktiveret, og genindlæs softwaren om nødvendigt. Prøv at installere enheden i en anden ledig USB-port, hvis computeren stadig ikke genkender den.

2.

Se på enhedens LED-lampe. Hvis det blinker, men enheden er ikke tilsluttet et adgangspunkt, forsøger enheden at forbinde, men det kan ikke. Adgangspunktet kan være slukket, eller det og enheden er muligvis ikke konfigureret med de samme trådløse parametre. Kontroller SSID og WEP-indstillingerne for at se om de skal omkonfigureres.

3.

Kontroller adgangspunktets signalstyrke. Hvis et adgangspunkt er tilgængeligt og har en god signalstyrke, men du ikke kan tilslutte, kan adgangspunktet krypteres. Hvis adgangspunktet er WPA-PSK beskyttet, tillader kun den matchende pass-sætning en forbindelse. punkt har WEP-beskyttelse, skal du indtaste de tilsvarende WEP-sikkerhedsoplysninger for at kunne oprette forbindelse.

4.

Kontrollér, at computeren er tildelt en IP-adresse. se den IP-adresse, der er tildelt enheden, klik på WG111T-ikonet i systembakken for at åbne Smart Wizard. Så gå til Omsiden, der vil vise IP-adressen. Hvis enheden ikke har tildelt en IP-adresse, Det er muligt, at softwaren er blevet opgraderet, men systemet er ikke genstartet. Genstart din computer eller prøv at oprette forbindelse til et andet adgangspunkt.

5.

Kontroller systembakken. Hvis der er to WG111T ikoner, har du en ældre version af enhedens software installeret på din computer, som skal fjernes. Afinstaller eller Opgrader softwaren for at fjerne den fra systemet.

Intet netværk eller internetadgang

1.

Prøv at oprette forbindelse til adgangspunktet. Hvis du kan oprette forbindelse til adgangspunktet, men ikke til internettet eller andre computere på dit netværk, kan det være en fysisk lag eller netværkskonfigurationsproblem. Kontroller, at adgangspunktet faktisk er fysisk forbundet til Ethernet-netværket.

2.

Kontroller, at IP-adresserne og Windows-netværksparametrene er alle korrekt konfigureret.

3.

Genstart modem, router, adgangspunkt og computer.

4.

Prøv at oprette forbindelse til Internettet eller adgangspunktet.

Ad hoc fungerer ikke korrekt

1.

Prøv at oprette forbindelse til dit Ad Hoc-netværk. Hvis netværket ikke fungerer korrekt, skal du genstarte det ved først at oprette en ny forbindelse og udfylde netværksnavnet (SSID).

2.

Vælg computer-til- computer eller Ad hoc, netværkstype.

3.

Klik på 'Start ad hoc'.

4.

Enten acceptere standardindstillingerne eller konfigurere indstillingerne til dine præferencer. Klik på 'OK'.

5.

Klik på 'Anvend'.

Problemer med Windows XP-forbindelse

1.

Klik på 'Start' og vælg 'Tilføj / fjern programmer' fra menuen 'Kontrolpanel'.

2.

Søg efter 'Windows XP Hotfix (SP2) Q815485'. Hvis det er der, kan det forstyrre din forbindelse. Klik på det, og klik på 'Fjern'. En fejlmeddelelse vil spørge, om du ønsker at bekræfte, da computeren muligvis ikke fungerer korrekt, hvis opdateringen fjernes. Klik på 'Ja' og fjern opdateringen.

3.

Genstart din computer og genoprett guiden til Smart Display Setup.

4.

< p> Konfigurer din forbindelse og forsøg at oprette forbindelse til adgangspunktet.

Tips og advarsler

  • Sørg altid for at alle computere i et Ad hoc-netværk har statiske IP-adresser i samme undernet.
  • NetGears trådløse WG111T-netværkskort giver pc- og bærbare computerbrugere mulighed for at tage 108 Mbps trådløs internetadgang med dem i deres baglomme. Med en lille enhed i tommelfingerformat, der kan tilsluttes direkte til en hvilken som helst USB 2.0-port, vil WG111T også har WPA-PSK-kryptering for at forhindre uautoriseret netværksadgang fra eksterne kilder. Selvfølgelig vil der som i ethvert stykke teknologi være engang problemer.