Sådan opbygger du et trådløst LAN

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Tilslut den trådløse router til en stikkontakt. Routeren vil tage et øjeblik at udføre en selvdiagnose og derefter være klar til brug.

2.

Tilslut bredbåndsmodemets Ethernet-kabel til den trådløse routerport, der er mærket 'WAN' eller 'Internet'.

Tilslut en computer til den trådløse router midlertidigt ved hjælp af en af ​​de tilgængelige LAN-porte og kablet, der fulgte med routeren. < /p>

4.

Open computerens webbrowser. Indtast adressen til routers konfigurationsside i adresselinjen. Producenten vil angive den nøjagtige adresse i hurtigstarts brochuren, der fulgte med routeren. Formatet skal se ud som '192.168.1.1.'

p> 5.

Indtast routerns installationsdata på konfigurationssiden. Giv et navn til det trådløse netværk, aktiver trådløs sikkerhed, opret en adgangskode, og indtast PPPoE-brugernavnet og adgangskoden fra DSL-udbyderen, hvis du bruger en DSL-forbindelse. Klik på 'Gem', når du er færdig.

6.

Installer de trådløse adaptere på alle computere, der kræver en. Indsæt interne trådløse adaptere i en ledig PCI-slot i computerens tilfælde. Alternativt kan du sætte USB- og kortsporadaptere i deres respektive slots.

7.

Start computeren individuelt. Når systemet er logget ind i operativsystemet, genkender systemet det trådløse netværks tilstedeværelse. Klik på ikonet for trådløst netværk og indtast det kodeord, der blev oprettet tidligere for den trådløse netværkssikkerhed. Klik på 'OK', og computeren vil oprette forbindelse til det trådløse netværk.

Da trådløse netværk er blevet mere almindeligt, er prisen på hardware til trådløst netværk faldet. Opsætning af et trådløst netværk er mere overkommeligt end nogensinde, og hardwareproducenter er kommet ud med mere forbrugervenligt udstyr. Du kan dele en bredbåndsforbindelse med en hel husstand for små omkostninger og uden stor ekspertise.