Sådan opsættes Crossover Kabler

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Indsæt den ene ende af crossover-kablet i Ethernet-porten på en computer, og indsæt den anden ende i Ethernet-porten på den anden computer.

2.

Klik på knappen 'Start' eller Windows i nederste venstre hjørne af skærmen, og vælg derefter 'Kontrolpanel'.

3.

Vælg 'Netværk' eller 'Netværk og delingscenter'.

4.

Dobbeltklik på ikonet 'Uidentificeret netværk' øverst på skærmen.

< p> 5.

Klik på den gule informationslinje øverst på skærmen med angivelse 'Netværksopdagelse og fildeling er slukket. Netværkscomputere og enheder er ikke synlige. Klik for at ændre ...'

6.

Vælg 'Aktiver netværksopdagelse og fildeling'. Hvis du ikke bruger en administratorkonto, vil den bede dig om en administratoradgangskode på dette tidspunkt.

7.

Vælg at gøre dit netværk privat eller tillade, at filer deles med alle offentlige netværk. Dette valg afhænger af dine egne præferencer.

Tips og advarsler

  • Indstil fil- og mappefiler på hver computer ved at højreklikke på en fil, vælg fanen 'Deling', og konfigurer derefter indstillingerne til dine egne præferencer.
  • Opsætning af et computernetværk kan være en meget produktiv øvelse. Det giver mulighed for deling af ressourcer og øger kommunikationen mellem mindst to computere. Det kræver dog også køb af ekstra computerhardware samt den nødvendige viden om oprettelse af et computernetværk. Der er en ekstra måde at oprette et simpelt, to-computer netværk ved hjælp af crossover kabler. Disse kabler tillader to computere at blive forbundet via deres Ethernet-porte og etablere et netværk, hvorved de to computere kan dele information og ressourcer.