Sådan snakker du på Ventrilo

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Optag adgangskoden, IP-adressen og portnummeret på en Ventrilo-server. Talrige gratis Ventrilo-servere findes online (se 'Ressourcer').

2.

Kør Ventrilo og klik på '->' ikonet på højre side af 'Server' sektionen. Indtast serverens IP-adresse, adgangskode og portnummer i de relevante felter. Klik på 'OK'. Klik på 'Connect' for at oprette forbindelse til serveren.

3.

Placer din mic nær din mund og hold nøglen '~'. Tale er kun mulig på Ventrilo, når denne nøgle holdes nede.Sæt noget i mikrofonen og lyt efter svar til det du sagde.Du taler nu på Ventrilo.

Tips og advarsler

  • Du kan ændre 'Push to Talk' -tasten til noget andet end '~' i menuen 'Opsætning'.
  • Du kan justere lydstyrken i 'Volume' i menuen 'Setup'.
  • Kommunikation vokal online bliver mere almindeligt hver dag. Gratis Voice over Internet Protocol (VoIP) programmer som Ventrilo tillader brugere at oprette forbindelse til servere og tale med hinanden. Ventrilo virker ved at forbinde brugere til centraliserede servere, der er et knudepunkt for mange brugere at samle rundt. Brugere taler ind i mikrofonen, lyden sendes til Ventrilo-serveren, og lyden afspilles via højttalere for alle brugere på serveren.