Sådan tilføjes en printer til et trådløst netværk i XP

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Tilføj printer ved hjælp af Windows Printer Sharing

1.

Installer printeren til en netværks Windows XP-computer i overensstemmelse med instruktionerne fra printerens fabrikant.

2.

Klik på 'Start' knappen på computeren, der er vedhæftet printeren, og klik derefter på 'Kontrolpanel.'

3.

Klik på 'Printere og anden hardware , klik derefter på 'Printere og faxe.'

4.

Højreklik på ikonet for printeren, der skal deles, og klik derefter på fanen 'Deling'.

5.

Klik på 'Del denne printer', og skriv derefter et 'Del navn' til printeren. Printerens navn er navnet, som netværksbrugerne vil se, når de får adgang til printeren.

6.

Klik på 'Ekstra drivere', hvis du planlægger at dele printeren med en computer, der kører andet system end Windows XP. Vælg de andre operativsystemer, der er nødvendige, og klik på 'OK'.

7.

Klik på 'Luk'. Andre netværkscomputere kan nu installere printeren og drivere ved at klikke på 'Tilføj printer' under 'Printer og fax' og følge guiden 'Tilføj netværksprinter'.

Tilføj printer ved hjælp af en printserver

1.

Slut printerserverenheden til netværket og konfigurer den som følger producentens instruktioner. Installationsvejledning og konfigurationsindstillinger varierer afhængigt af producenten og modellen.

2.

Tilslut printeren til printerserverenheden, når den er angivet efter producentens anvisninger.

< p> 3.

Tilføj printeren til de netværkede computere ved at klikke på 'Tilføj printer' under 'Printer og fax' og følge guiden 'Tilføj netværksprinter'.

Tips og advarsler

  • Hold printernavne kort for at sikre kompatibilitet med ældre systemer.
  • Sørg for at overveje printertilslutningstype (USB eller parallelport), når du køber en printserverenhed.
  • Netværk giver dig mulighed for at dele filer, internetadgang og udskriftsfunktioner mellem flere computere. Hvis du tilføjer en printer til et netværk, kan alle netværksenheder udskrive til en centraliseret placering. Der er flere måder at tilføje en printer til et trådløst netværk i Windows XP eller et andet operativsystem. Den mest omkostningseffektive metode er at aktivere printerdeling på en computer med en fysisk tilsluttet printer. Ved hjælp af en printerserverenhed kan du også netværkere en printer.