Sammenlign et kabelmodem til en T1

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Kabelmodem

Et kabelmodem konverterer signaler fra en koaksial linje til et digitalt signal, som en computer kan forstå og normalt bærer 1 megabit data per sekund. Den indgående kabellinie kan bære både digitale og kabeludsendningssignaler, og den månedlige service koster typisk mellem $30 og $100 afhængigt af din udbyder og båndbredde. Kabelmodemer bruges primært af boligkunder og små virksomheder eller organisationer med enkle internetadgang behov. En router bruges ofte i kombination med kabelmodemet for at give adgang til flere brugere.

T1-tilslutning

En T1-linje er et kabel svarende til, men mere avanceret end en telefonlinje. Den kan bære 1.544 megabit per sekund og kan bruges til at overføre stemme eller data. T1-service koster generelt mellem $300 og $1.000 pr. Måned afhængigt af din placering og udbyder. Denne type tjeneste bruges typisk af virksomheder, der har brug for et hurtigt og konstant signal for at kunne udføre online forretningstjenester og kommunikere med kunderne.

Hvilket er bedre?

I de fleste tilfælde vil et kabelmodem være et bedre valg end en T1 linje. Det er normalt billigere, mere alsidigt og mere almindeligt end en T1-linje, især med stigningen i højhastigheds-kabel-tjenester. På den anden side, hvis du har brug for internetadgang til en virksomhed eller andre tunge formål, kan en T1-linje opfylde dine behov. Diskuter mulighederne og dine særlige behov hos din potentielle tjenesteudbyder for at sammenligne fordele og omkostninger. Når man beslutter hvilken metode der er det bedste valg til forbindelse til internettet, kan de forskellige muligheder og forkortelser forveksles. Den bedste måde at afgøre, hvilken forbindelsesmetode der passer dig, er at overveje omkostninger og generelle anvendelser af både et kabelmodem og en T1-forbindelse.