Bredbåndsadgangsindstillinger

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

  Bredbånd og muligheden for at få adgang til internettet med høje hastigheder er en moderne indikator for den økonomiske status i et givet område. Men med den fremadskridende teknologi af højhastighedsforbindelse ændrer dette selv med forstæder og landdistrikterne adgang til bredbånd via satellit og trådløse forbindelser, der vokser og forbedrer. Bredbåndsadgangsmuligheder spænder fra ADSL til kabel DSL og trådløse, satellit- og hot spot-forbindelser.

ADSL

Den mest stabile metode til bredbåndsforbindelse i øjeblikket er en ADSL-forbindelse, Asymmetric Digital Subscribers Line. ADSL-forbindelsen bruger en særlig modemkasse tilsluttet en eksisterende telefonlinje, men afbryder ikke telefontjeneste, sådan som gammeldags opkald gør, og er en solid forbindelse til en fiberoptisk højhastigheds-service. Ulemperne ved ADSL er, at mange virksomheder sætter alvorlige begrænsninger for 'fair access' af tjenesten, og hver bruger er begrænset til, hvor meget båndbredde han kan bruge hver dag. Når grænsen er nået (for mange videoer, overførsler af musik eller spil hurtigt overskrider disse grænser), reduceres hastigheden til en gennemgang, eller der opkræves ekstra gebyrer. En anden ulempe for ADSL er den begrænsede adgang til forstæder eller landdistrikter, der ikke er i serviceområdet.

Kabel DSL

Kabel DSL udviklet sammen med kabel-tv-industrien og bruger det samme koncept for tilslutning, der anvendes til kabel-tv. Et hardt kabel køres fra oprindelsesstedet til dets servere, normalt under jorden. Hvis et kabelvirksomhed driver ledninger fra poler over jorden, bliver forbindelserne som regel ustabile på grund af vind og vejr, men underjordiske forbindelser er faktisk stabile og sikre. Den største ulempe ved kabel DSL er nærhedskravene til serveren. Langdistancekabelinstallation er dyr, så de fleste kabelinternettjenester begrænser deres adgang til en lokal beliggenhed tæt på deres kontorer, hvor de kan benytte eksisterende kabel-tv-linjer eller anden underjordisk kabelrute.

Trådløs

Populær i forstæder og landdistrikterne, den trådløse internetudbyder, WISP, bruger en lille radiografisk modtager på brugerens sted for at hente internet-signal fra luften som en radiostation. Dens største undergang er ustabilitet og let forstyrrelse. Denne type tjeneste er generelt billig og tilgængelig på de fleste områder, hvor andre højhastigheder endnu ikke er tilgængelige.

Satellit

En anden populær landdistrikter eller forstæder Internet-option er personlig satellit-internet. En skål, der er installeret på brugerens ejendom, forbinder til en server-satellit og giver adgang, hvor mange andre højhastighedstilvalg kan være. Der er ofte meget begrænset adgang til 'retfærdig adgang', utilstrækkelig vejrstabilitet og relativt høje omkostninger. afgørende for, at slutbrugeren har et sted, hvor han har lov til at installere en stor parabol, og dette område skal have et klart billede af himlen syd for placeringen.

Hot Spot Connections

Hot spot forbindelser vokser i popularitet i USA En gang en mere almindelig metode til tilslutning på det europæiske internetmarked er internet caf u0026 eacute; s og eter skyer dyrket over hele USA i store metroområder. Ulemperne ved hot spot-forbindelser er ustabilitet, ujævn service, ekstrem usikkerhed, der let kan kapres og normalt begrænset til store byer. Jo længere væk fra storbyområder, jo mindre sandsynlige er du at finde et sted for at forbinde.

Mobilt bredbånd

En ekstremt hurtigvoksende metode af bredbåndsforbindelse er det mobile bredbåndsnetværk, der inkorporerer massiv tilstrømning af mobiltelefoninfrastrukturer for at levere højhastigheds-internet, både til mobiltelefonsamfundet og til computere samt med en Wi-Fi USB-stik, som computerbrugeren kan oprette forbindelse til mobiltelefonens trådløse adgang med meget større sikkerhed, adgang og hastighed end hot spot-forbindelser.