Faktorer der påvirker internethastigheden

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

  Internet hastighed er et komplekst problem, der kan skabe en masse forvirring. Hastighed bruges til at måle, hvor meget data der kan overføres per sekund. Når du køber internetadgang fra en tjenesteudbyder, er du garanteret en forbindelseshastighed op til den hastighed, du betaler for. I de fleste tilfælde er hastigheden svært at opnå.Hvis du ønsker at få internet service eller ønsker at bare øge hastigheden på en, ville det være en god ide at forstå, hvad der kan påvirke din forbindelse. Som din bil vælger du klogt og gør en forskel.

Din computer

De fleste computere har i dag hurtige processorer, som i sig selv nemt kan håndtere de fleste internethastigheder. Et dårligt videokort, netværkskort eller hukommelsesintensive programmer kan dog alvorligt reducere hastigheden af ​​de data, der behandles af dit system, hvilket reducerer hastigheden, hvormed computeren kan tage oplysningerne ind.

Kabler og modem

Hvis dine kabler eller modem er underordnede med en lav rating, kan de alvorligt sænke hastigheden, hvormed data overføres. Hvis din internettjeneste kommer over telefonlinjen, og du har et defekt filter vedhæftet, eller hvis kablerne er for lange, vil hastigheden blive kompromitteret.

Trådløse routere

En trådløs router gør livet let, når det er oprettet korrekt. Sørg for, at det er en moderne router og i stand til de hastigheder, du betaler for. Opsæt dit netværk på et sted, der ligger midt i de sædvanlige områder, du er i. Jo tættere du er på routeren, desto stærkere og hurtigere bliver signalet. Ved at indstille din firewall korrekt forbedres også hastigheden.

USB-modemer

Selvom det er hurtigt, er et USB-modem ikke så hurtigt som et direkte modem. Den førstnævnte har tendens til at være langsommere og påvirkes af varmen på den bærbare computer, der bliver brugt, hvilket kan bremse det yderligere. Prøv så vidt muligt at bruge et almindeligt eller trådløst modem. Det er en god idé at jævnligt opdatere dine drivere til nyere versioner.

Internetvariabler

Faktiske internethastigheder varierer afhængigt af den afstand, dataene bevæger sig sammen med hvor mange servere den skal gennemgå, og de forskellige hastigheder af hver server. Antallet af brugere, der overfører data, vil også påvirke internettjenesteens ydeevne.

Hukommelsesmængde, der bruges

Med hvert program, du åbner på din computer, bruger du mere hukommelse. Din computer skal skrive dette data til disk, og jo mere hukommelse du bruger op på åbne programmer, jo mindre hukommelse er der til rådighed for at modtage data. Data sænkes, hvis din computer ikke kan modtage den hurtigt nok, hvilket gør internethastigheden til at virke langsom.