Hvad er den primære funktion af et Client Server System?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Komponenter

Et klientserver-system, herunder servere og arbejdsstationer, også kendt som klienter. Arbejdsstationer er brugercomputere inden for netværket, mens serverne er udpeget til at udføre specifikke funktioner. Filservere indeholder alle netværksfilerne. Programservere indeholder alle programmerne. E-mail-servere er ansvarlige for e-mails, der bevæger sig ind i og ud af netværket. Security-servere beskytter netværket mod uautoriseret indtrængen eller hacking. Disse enheder omfatter proxyservere, firewall-servere og antivirus-servere.

Fordele

Ud over at have en centraliseret metode til styring af netværket giver et klientserver system fleksibilitet og skalerbarhed. Når en komponent går ned, er det lettere at udskifte det, fordi sikkerhedskopier og sikkerhed metoder er på plads for at imødekomme forstyrrelser og ændringer. Hvis et netværk vokser, er det nemt at tilføje flere computere og tilpasse sig til nye teknologier, fordi overgangen af ​​hele netværket kan gennemføres via det centrale styringssystem.

Ulemper

For små netværk kan et klientserver system være ufordelagtigt, fordi det er dyrere end et peer-to-peer-system. Et peer-to-peer-system kræver ikke dedikerede servere og mere sofistikerede programmer i styring af netværket. Et klientserver-system er også stærkt afhængig af servere til at køre netværket. Når serverne er nede, går netværket også nede. Brug af et klientserversystem gør det nemmere at administrere og sikre netværk, end at bruge et peer-to-peer-system. Dens dedikerede servere fungerer som et centraliseret styringssystem til styring af alle netværkets aktiviteter.