Hvad skal jeg gøre, hvis en gratis proxy bliver blokeret?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Baggrund

Virksomheder har ret til at diktere, hvordan computere på deres private netværk bruges. De er ikke forpligtet til at tilbyde fritidsfaciliteter, og de blokkerer adgangen til websteder, der ikke bidrager til virksomhedens mål. Netværksadministratorer kan også blokere en bruger fra at ændre proxyindstillingerne på firmap PC'er og forhindre brugen af ​​HTTP-proxyer. kan bruge filtrering for at forhindre adgang til udenlandske websteder. Et kendt eksempel er Kinas blokering af adgang til Google.

Løsning

Det forventes, at den gratis proxy, du bruger, bliver blokeret. Folk, der driver proxyserverne, forventer også, at de blokeres, når de er blevet detekteret. Af denne grund ændrer de deres adresser ofte. Den eneste løsning til brugeren er at følge deres eksempel og fortsætte med at skifte proxyservere.

Adgang

Fordi proxy-websteder konstant ændrer deres adresser, er de svært at finde. Det er kun muligt at finde dem ved at gå til et proxy-biblioteksside (se Ressourcer). Proxies bruges til at undgå gateway filtre. Disse blokkerer adgang til en hjemmeside, enten fordi den er på en liste over forbudte websteder eller fordi webstedet indeholder en af ​​en liste over forbudte ord. Denne filtrering udføres selv af proxyservere. Industrien ved, at proxyer kan bruges til at undergrave sikkerhedsindsatsen. Af denne årsag er det ofte blevet blokeret, når en proxy er opdaget.