Hvorfor virker Wi-Fi på min bærbare computer ikke?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Forbindelsesfejl

Mens Windows automatisk opretter forbindelse til et trådløst netværk i nærheden, kan man muligvis kræve manuel konfiguration, når der er flere netværk. Klik på ikonet for det trådløse netværk på systembakken nederst til højre på skærmen, og vælg det netværk, som du vil oprette forbindelse til.

Langsom forbindelse

Signalstyrken sænkes, mens du flytter væk fra forsyningen router, og til sidst vil forbindelsen gå tabt. Hvis der er tilsluttet for mange mennesker og downloader store filer, kan det medføre det samme problem. At aktivere sikkerhed for at begrænse adgangen kan løse dette problem.

Utilgængeligt netværk

Et utilgængeligt netværk er normalt et resultat af en IP-konflikt. Hvis to eller flere computere har fået tildelt lignende IP-adresser, kan du ikke få adgang til netværket. Løsningen er normalt at genstarte routeren og dit system for at få nye IP-adresser. Sørg også for, at Wi-Fi er aktiveret på din bærbare computer og router. Mens Wi-Fi er en nyttig og pålidelig teknologi for det meste, kan du stå over for tre situationer, der giver problemer: en forbindelsesfejl, et fald i modtagelsesniveau eller godkendelsesfejl på skærmen.