Instruktioner for oprettelse af et virksomhedsnetværk

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Bestem netværkets størrelse og omfang. Det krævede udstyr varierer i størrelse og strøm afhængigt af logistik i dit netværk. Hvis du har hundred arbejdsstationer på ét sted, skal du have meget mindre netværkskraft og kompleksitet, end hvis du har tusind arbejdsstationer på to (eller flere) steder. Kæmpe virksomhedsnetværk kan spænde over kloden, er meget komplekse og kræver et team af netværksoperatører til at styre dem. Mindre netværk, som f.eks. Advokatkontor, må kun kræve, at en ekstern netværkskonsulent besøger eller overvåger fjerntliggende gange.

2.

Byg i fysisk netværkssikkerhed. rum og netværkskabinetter låst for at holde ud af både forsætlige og utilsigtede ubudne personer. Hvis din organisation garanterer det, skal du installere badgescannere for sikker adgang eller biometri til meget høje sikkerhedsbehov. At holde folk væk fra udstyret vil reducere antallet af udfald, der skyldes til menneskelig fejl.

3.

Byg ind logisk sikkerhed. Firewalls samt indbrudsdetekterings- og forebyggelsessystemer forhindrer hackere i at komme ind i din virksomhed via din internetforbindelse. netværkstrafik og se efter begivenheder, der adskiller sig fra det normale netværkstrafikmønster, ved at sende en advarsel, når unormale trafikmønstre opdages.Intrusionsforebyggelsessystemer er også 'aktive' i at de faktisk er i stand til at handle, som f.eks. at lukke et internetforbindelse eller en server, hvis de opdager et igangværende angreb. En firewall analyserer og filtrerer internettrafik baseret på de regler, du har angivet. Dette forhindrer uønsket trafik, f.eks. Downloads af musik, videofeeds eller anden ikke-erhvervsmæssig trafik.

4.

Byg i redundans, hvor det er muligt. Hvis du har flere steder, skal du overveje flere links, der forbinder lokaliteterne, så hvis et link går ned, kan en anden bære trafikken. Hvis du har råd til det, skal du holde ekstra netværksudstyr, f.eks. Routere og switche, til rådighed i tilfælde af udstyrsfejl. Indbygget redundans vil undgå eller forkorte mange netværksbrud.

5.

Procure og installer dit netværksudstyr. Det er vigtigt, at udstyret installeres på en organiseret måde, så det bliver lettere at vedligeholde og fejlfinding senere. Uorganiserede ledningsskabe med masser af sammenfiltrede kabler udvider ethvert fejlfindingsjob, og forlænger per definition en længere strømforbrug end nødvendigt. Brug et velrenommeret kabelinstallationsfirma, så netværkskablet er korrekt installeret og testet grundigt. Korrekt installation af udstyret og kablerne bidrager i høj grad til den fremtidige netværksstabilitet.

6.

Dokumenter netværket med diagrammer og tekst. Når netværket er nede, vil du være i stand til at identificere problemet så hurtigt som muligt, og god netværksdokumentation letter hurtigere fejlfinding. Et veldokumenteret netværk er meget nemmere at administrere, og dit netværk operatørpersonale vil være i stand til at gøre deres job meget bedre med god dokumentation.

Corporate netværk er informationsveje vigtige for livet af enhver virksomhed af størrelse. Hvis virksomhedens primære funktion er informationshåndtering, som f.eks. Et forsikringsselskab, eller hvis det drejer sig om fremstilling, er informationsstrømmen afgørende for den daglige drift. Varebeholdninger skal forvaltes, krav skal betales, og lønliste skal selvfølgelig behandles. Ud over virksomhedens daglige behov er der regulativer, der styrer forskellige aspekter af informationsstyring, såsom katastrofegendannelse. Det er vigtigt, at en organisation tager tid foran at plante virksomhedens netværk på en sådan måde, at alle disse krav er opfyldt.