Internet Domain Name Process

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Vælg dit foretrukne domænenavn. Fordi så mange navne allerede er i brug, og fordi der ikke er nogen nøjagtig duplikering af domænenavne, er der en chance for, at dit valg er allerede taget, så lav en liste med flere valg. Hvis du eller din virksomhed allerede er kendt under et bestemt navn, skal du bruge dette navn som dit domænenavn, hvis det er muligt. Vær ikke bange for at vælge et langt domænenavn, da længere navne ofte vises hyppigere i søgemaskiner.

2.

Hvis dit foretrukne domænenavn er taget, og du vælger en nyt navn ville være ufordelagtigt for dig eller din virksomhed, se for at se, hvem der ejer domænenavnet på WhoIs.com. Kontakt ejeren af ​​'dit' domænenavn for at se om personen er villig til at sælge den til dig. Vær forberedt på at betale mere end standardgebyret for registrering af et domænenavn.

3.

Vælg udvidelsen til dit domænenavn. Hvis dot-com ('.com') versionen af ​​dit domæne navn er tilgængelig, vælg det, fordi søgemaskiner kigger efter disse udvidelser først. Hvis det ikke er tilgængeligt, overvej alternativerne. Dot-gov ('.gov') er forbeholdt den amerikanske regering og dot-edu ('.edu ') er forbeholdt uddannelsesinstitutioner, men overveje at bruge en dot-net (' .net '), dot-biz ('. biz ') eller dot-org (' .org ') udvidelse. En anden mulighed er at bruge et land betegnelse for din udvidelse, f.eks. dot-us ('.us') f eller USA eller dot-uk ('.uk') for Det Forenede Kongerige.

4.

Vælg et domænenavnsregistrator. Den største domænenavnregistrator er GoDaddy.com, som opkræver en basispris på 10,19 dollar til registrering af et domænenavn i et år, herunder en gratis startwebside og gratis web-omdirigering. Andre pålidelige domænenavnregistratorer omfatter Dotster.com, Moniker.com og Register.com. Alle registrarer opkræver lidt forskellige priser afhængigt af dit valg af udvidelses- og andre tjenester.

5.

Få navnene på din webhosts primære og sekundære navneservere, oplysninger, du skal bruge Når du registrerer dit domænenavn hos registraren. Hvis du ikke allerede har en webhosting service, vil din registrar parkere dit domænenavn på en midlertidig startwebside, indtil du kan lave webhosting-arrangementer.

6 .

Betal dit domænenavn ved hjælp af et kreditkort eller Paypal. Nu er du klar til at begynde at bygge din hjemmeside.

Internetdomænenavnsprocessen blev formaliseret i 1999 af Verdensorganisationen for Intellektuel Ejendomsret, hvor Internet Corporation for Assigned Names and Numbers (ICANN) havde til opgave at holde styr på registreringen af ​​domænenavne. Under den proces, der er etableret på dette tidspunkt, er internetdomænenavne forbundet med et IP-nummer (Internet Protocol), der gør det muligt for brugerne nemt at huske webstedets navne. Processen med oprettelse og registrering af et internetdomænenavn blev således gjort tilgængelig for alle webbrugere.