Network Wiring Tips

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

  Nøglen til optimal netværksydelse begynder med fundamentet --- ledningerne. Med den rigelige tilgængelighed af kvalitetsnetværkskabler online og i detailforretninger kan boligejere nemt installere deres eget netværkskabler. Ved at følge disse få enkle retningslinjer kan et hjemmenetværk være ledningsnet, som ikke kun fungerer korrekt ved opstart, men vil fortsætte med at gøre det i mange år.

Vælg det rigtige kabel og stik

Valg af det rigtige kabel og stik til dit netværk har direkte indflydelse på netværksydelsen. De fleste hjemmenetværker bruger i dag Fast Ethernet (100 megahertz) eller Gigabit Ethernet (1.000 megahertz). Kabling og stik til disse netværk skal klassificeres Kategori 5e eller Kategori 6. Ethernet-kabel er angivet som UTP (ubeskyttet snoet par) og indeholder fire par snoet ledninger. Den fås i strandet eller fast tråd. Massiv ledning bruges til kabler, der løber gennem vægge, gulve og lofter. Strengetråd skal bruges til alle andre kabler. Hvis en del af kablet løber gennem vægge, skal du sørge for at købe de korrekte stik. Tilslutninger til fast ledning adskiller sig fra stik til trådtråd. Se produktbeskrivelserne og specifikationerne før du køber.

Kabellængde

Den maksimale længde for et Ethernet-kabel fra routeren eller skifte til slutenheden (f.eks. Computer eller printer) er 100 meter (328 fod) . Dette omfatter kabelføring, der løber gennem vægge eller lofter. Større afstande vil kræve brug af en netværks repeater.

Vedligeholdelse af minimum bøjningsradius

Bøjning af kablet for skarpt eller gentagne gange vil medføre skader på ledningerne inde i kablet. Patch og crossover kabler udnytte strandetråd og er mere fleksible. Bøjningsradiusen på disse kabler bør ikke være mindre end fire gange diameteren af ​​kablet. Hvis kabeldiameteren f.eks. Er 0,5 cm (0,20 tommer), vil bøjningsradien være 2,0 cm (0,80 tommer). Kabler, der føres gennem vægge eller lofter, udnytter solid wire og er mere modtagelige for skader fra bøjninger. Kabling af bedste praksis på disse kabler dikterer, at bøjninger ikke skal være strammere end 90 grader.

Undgå stramningskabel

Sørg for, at kablerne er lange nok, så de ikke strækkes stramt, når de er tilsluttet. Når du trækker kablet gennem vægge eller lofter, må du ikke overskride 25 pund ved at trække spændinger.

Minimér vridning og kompression

Pas på ikke at vride og komprimere kabler, når du binder dem til at installere ledninger. Bund dem løst for at tillade bevægelse. Brug ikke hæftespistoler på kabler.

Kabelrute

Undgå at dirigere netværkskablerne ud for strømkabler eller andet elektrisk udstyr, der kan forårsage signalforstyrrelser, såsom klimaanlæg, ovne, køleskabe og fluorescerende lys.

Farvekodning

Overvej farvekodning af netværkskabelsystemet. For eksempel, brug en farve til patch kabler og en anden farve til crossover kabler. Husk at være konsekvent, når du laver fremtidige tilføjelser.

Etiketkabler

Mærkning af kablerne vil gøre fejlfinding meget lettere, hvis det nogensinde er nødvendigt. Lange kabler bør mærkes i begge ender. Kablerne kan nummereres i rækkefølge, eller du kan sammensætte dit eget nummereringssystem. Mærk kabler, som de er installeret, og optag dem i en notesbog eller regneark.

Dokumenter netværket

Dokumentation er et vigtigt element i ethvert netværk. Oplysningerne, der er registreret i afsnittet 'Labelkabler', skal indarbejdes i dokumentationen. For små hjemmenetværk fungerer et diagram, der viser enhederne og kabelforbindelserne, godt. (Se f.eks. Ressource sektionen). Diagrammet skal vise netværksnavnet på hver enhed (f.eks. Computer eller printer) samt kabelnumre. Eventuelt kan du også dokumentere IP-adresserne. Disse oplysninger kan fås fra routeren. Se i din routerens brugervejledning for at lære at gøre dette. Større netværk, der spænder over et eller flere gulve, kræver mere uddybet dokumentation. Annotering af en kopi af grundplanen er en nem måde at opnå dette på.