Sådan laver du CAT5 Ethernet-kabler

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Skær mængden af ​​netværkskabel, der er nødvendigt ved hjælp af saks. Strip omkring 1 til 2 inches af ydersiden, der dækker afslutningen af ​​hver ledning ved hjælp af dine trådstrippere. Placer ledningerne i den følgende rækkefølge fra venstre mod højre (T568B ledningsdiagram): hvid / orange, orange, hvid / grøn, blå, hvide / blå, grønne, hvide / brune, bruneFlat og glatte ledninger.

3.

Hold den ledninger i din hånd, flad og lige. Skær enderne af ledningerne med en saks for at gøre dem ens længde; Forlad ca. 3/4 tommer eksponeret.

4.

Placer RJ-45-stikket (netværksstik) foran dig, og hold det med bagsiden af ​​stikket mod dig og klipset på bunden. Du vil se hullet til trådindgang.

5.

Sæt ledningerne i RJ-45-stikket. Kontroller, at hver ledning er sat helt ind i stikkets forside og i den rigtige rækkefølge. Coveret på Ethernet-kablet skal strække sig ind i RJ-45-stikket.Brug crimpere til at klemme RJ-45-stikket. Gør dette et par gange for at gøre metalbenene helt fladt og kablet tæt.

6.

Gentag trin 2 til 5 for den anden side af netværkskablet.

7.

Slut netværkskablet til dit udstyr (f.eks. plug den ene ende i computeren og den anden ende i et kabelmodem).Hvis der vises lys på begge ender af udstyret, har du med succes oprettet et CAT5 netværkskabel.

Tips og advarsler

  • Hvis ledningsdækslet går ikke ind i stikket, og dine kabler vil i sidste ende få forbindelsesproblemer.
  • Ledninger, der ikke er tvunget til mere end 1/2 tomme, giver en dårlig forbindelse.
  • Ved skæring
  • Kør ikke kablet mere end 100 meter, da det vil medføre dårlig eller ingen tilslutning.
  • CAT5-kabel er blandt de mest almindelige netværkskabler, der anvendes fra 2010. Det understøtter hastigheder på op til 100 megabyte per sekund. Færdige Ethernet-kabler fra butikken kan være ret dyre; spare penge ved blot at købe en kasse med massekabel og tilslutte dine egne RJ-45-stik til enderne af den ønskede længde. Følg nogle specifikke trin for at oprette dine helt egne CAT5-kabler.