Sådan logger du på en router via Internet Explorer

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Åbn Internet Explorer.

2.

Skriv 'http: //' og derefter IP-adressen på routeren. Linksys og 3Com routere bruger '168.192.1.1' som IP-adresse. D-Link og Netgear routere bruger '168.192.0.1' som IP-adressen. Microsoft Broadband routere bruger '168.192.2.1' som IP-adressen. Tjek din router's manual, hvis ingen af ​​disse er adressen til din router.

3.

Tryk på 'Enter'.

4.

>

Skriv 'admin' i brugernavnet boksen og 'admin' i adgangskode boksen til 3Com, Linksys og Microsoft Broadband routere. For Netgear routere bruger 'password' som adgangskode og for D-Link, forlad adgangskoden blankt. Kontrollér din routerens manual, hvis det er nødvendigt for at finde sine standard loginoplysninger.

5.

Tryk på 'Enter' for at logge på routeren.

Tips og advarsler

  • Hvis du har ændret routers adresse eller logonoplysninger, skal du bruge de ændrede oplysninger i stedet for de ovenfor angivne standarder.
  • En router er i grunden en splitter til en Ethernet-kabel. Routere bruges mest til at forbinde flere computere til internettet via den samme forbindelse. De kan også bruges til at oprette et lokalt netværk, med eller uden en internetforbindelse. Hver router leveres med nogle grundlæggende software, kaldet firmware, der styrer routerens indstillinger. Adgang til denne software er som at få adgang til en webside. Du skal kende adressen til din router og logonoplysningerne.