Sådan nulstiller du en routers administratoradgangskode

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Indsamle oplysninger

1.

Find standard brugernavn og adgangskode fra enhedsproducentens hjemmeside. Du skal bruge enhedens modelnummer, som skal udskrives et sted på routeren selv.

Optag din internetudbyders logon-information, hvis det er nødvendigt. Ethvert ISP-adgangskode, der er indtastet i routerkonfigurationen, vil gå tabt ved nulstilling. Du skal muligvis kontakte din internetudbyder for at få disse oplysninger.

3.

Find og optag din router s IP-adresse. De fleste routere er standard til 192.168.1.1, men nogle kan være forskellige. Klik på 'Start' fra dit skrivebord og tryk 'Kør'. Skriv 'cmd' i boksen, der dukker op for at åbne en kommandoprompt. Skriv 'ipconfig / all' og tryk 'Enter'. Find linjen markeret 'Standard Gateway.' Dette er din routerens IP-adresse.

Nulstil routeren

1.

Rett papirklipset til at bruge som en poking enhed.

2.

Tryk på den lille indlæsningsknap på bagsiden af ​​routeren ved hjælp af papirclips. Hold den i 30 sekunder. Denne knap skal markeres 'Reset.' Vent, mens routeren genstarter Når du er færdig, vil routeren blive nulstillet til fabriksindstillingerne.

3.

Nulstil krypteringsindstillinger, adgangslister eller andre oplysninger.

p> 4.

Åbn en internetbrowser som Internet Explorer, Firefox eller Chrome, og indtast routerens IP-adresse i adresselinjen øverst.

5.

Skriv fabrikantens standard brugernavn og adgangskode, når du bliver bedt om at få adgang til det webbaserede routerkonfigurationsprogram.

6.

Skift routerns adgangskode og ændre eventuelle konfigurationsindstillinger, der passer til dine behov.

Tips og advarsler

  • Ud over en stærk router administratoradgangskode, bør du altid crea en stærk adgangskode til selve netværket. Skift SSID (netværksnavn) til noget, du kan huske, og tilføj derefter et hårdt kodeord med blandet etui og tal for at holde uønskede ubudne brugere væk.
  • Overvej at deaktivere udsendelse af dit SSID til at skjule dit netværk fra afslappede brugere browsing til en forbindelse.
  • Oprettelse af et MAC-filter i din router s konfigurationsindstillinger garanterer, at kun din computer (e) kan få adgang til dit netværk. Du kan finde MAC-adressen til dine systemer ved at køre en ipconfig / alle som forklaret tidligere.
  • Forlad aldrig routerns administratoradgangskode som fabriksindstilling. Disse adgangskoder er bredt tilgængelige på internettet for alle interesserede.
  • En af de mest basale forsvarslinier i dit hjemmenetværk er et stærkt administratoradgangskode til din router for at sikre, at du kun kan ændre enhedens konfiguration. Desværre er et stærkt kodeord svært at gætte på for en hacker og let at glemme til en bruger. Hvis du nogensinde mister eller glemmer adgangskoden, vil dit netværk fortsætte med at fungere, men du vil ikke kunne foretage konfigurationsændringer. Hvis du ændrer internetudbydere eller skal tilføje en ny computer til en adgangsliste, kan du ikke gør det. Heldigvis kan du nulstille din router og genvinde adgangen.