Sådan opsættes en proxy på Firefox

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Åbn Firefox-browseren, og åbn menuen 'Værktøjer' øverst til venstre.

2.

Klik på 'Valg' tab i vinduet Værktøjer for at åbne et separat indstillingsvindue.

3.

Klik på 'Forbindelsesindstillinger' i nederste højre hjørne for at åbne et pop op-vindue. < /p>

4.

Konfigurer proxy og dine internetindstillinger i vinduet 'Forbindelsesindstillinger'. Du kan gøre det manuelt ved at indtaste proxy adresserne for de forskellige proxy muligheder. Hvis du er en del af et netværk, kan du klikke nederst i vinduet for at vælge den automatiske indstilling: 'Automatisk proxy-konfigurationswebadresse.' Denne mulighed giver mulighed for at linke til en bestemt webside, der har de ønskede indstillinger. Det gør det muligt at indlæse proxyindstillingen direkte fra internettet og det netværk, som du tilhører.

5.

Indtast din serveradresse i det relevante felt i 'Tilslutningsindstillinger' vindue. Sørg for at indtaste en gyldig og korrekt proxyserveradresse samt konfigurationsporten. Kontakt din internetudbyder eller systemadministrator, hvis du ikke kender serveradressen.

6.

Klik på 'OK' for at anvende de nye proxyindstillinger.

p>

Tips og advarsler

  • Hvis du opretter forbindelse til et netværk ved at indtaste en 'Automatisk proxy-konfigurationswebadresse', skal du have adgangskoden.
  • En proxyserver er et computersystem eller et program, der anvendes som mellemmand i forskellige computernetværk. Hovedformålet med at oprette en proxy er at skjule brugerens IP-adresse og dermed gennemse internettet mere anonymt på en sikker og sikker måde. I princippet håndterer en proxy anmodninger fra en bruger ved at søge ressourcer og forbinde til andre servere. Proxy-indstillinger kan arrangeres på en computer ved at administrere indstillinger i en webbrowser. Firefox giver mulighed for at ændre proxyindstillinger.