Datakabel Installation u0026 Tricks

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

  Installation af datakabel og opsætning af et hjemmenetværk giver dig mulighed for at dele en internetforbindelse, printere, eksterne harddiske og andre enheder med to eller flere computere. Datakabel, mere teknisk kendt som Ethernet-kabel, er en metode, der bruges til at oprette et hjemmenetværk. Hjemmenetværk kaldes lokalnetværk (LAN), fordi de dækker et lille (lokalt) område. Nogle af problemerne og frustrationerne i oprettelsen og styringen af ​​dit hjem LAN kan undgås og løses med et par enkle tips og tricks, når du installerer datakablet.

Køb et bundnet hjemme netværkskit

Køb et kit til at installere dit hjemmenetværk. Disse kits indeholder den hardware, du har brug for til at oprette dit hjemmenetværk, herunder netværkskortene (NIC'er gør det muligt for computere og enheder at kommunikere med hinanden), navet (hovedforbindelsespunktet) og opsætningen, hvordan du leder. Du skal bare købe længden af ​​datakablet, du har brug for til dit hjem.

Brug den korrekte datakabel

Vælg den rigtige type Ethernet-kabel til dit netværk. Typer datakabel, som kan bruges til at installere et hjemmenetværk, omfatter 10baseT og 10base2. Med en maksimal hastighed på 10 megabitter per sekund (10 Mbps) er 10baseT den hurtigste, mens 10base2 har en maksimal hastighed på 100 Mbps.Du kan installere et 10baseT datakabel op til 328 fod (100 meter) lang og forvent at det skal fungere godt. Den maksimale længde på 10Base2 er 600 fod. Hvis du kun skal installere et kortere datakabel, skal du vælge 10baseT Ethernet-typen. Hvis du har et stort hus til netværk, skal du vælge 10base2 Ethernet-kabel.

Mål afstanden du vil installere datakabel

Mål to gange; køb nok en gang. Du skal vide, hvor længe hvert kabel skal være for hver del af dit netværk, før du køber Ethernet-kabel. Dette undgår at skulle gå tilbage til butikken for mere, eller spilde penge ved at ende med langt mere kabel, end du har brug for. Tilføj lidt for en fejlmargin.

Tegn et diagram over dit netværk

Tegn et diagram over dit netværk, før du køber og installerer Ethernet for at oprette dit hjem LAN. Dette tip gælder både nye netværk og eksisterende netværk, som du tilføjer til. Inkluder målingen af ​​hver længde datakabel. Glem ikke at skrive ned enhederne --- fødder, tommer, meter, centimeter --- som du har målt i. Mærk alt hardware i dit netværk. Inkluder etiketter til de typer og kategorier af Ethernet-kabel, som du skal installere . u0026 nbsp;

Brug den rigtige kategori af Ethernet-kabel

Bestem hvilken type datakabel du har brug for for hver del af dit netværk. Der er to typer Ethernet-kabler: Solid og flettet. Brug solidt datakabel for lang tid kabellængder --- til formål som at køre datakabel mellem to værelser på tværs af et stort rum eller mellem etager i dit hus. Flettet Ethernet-kabel er mere fleksibelt og bør bruges til at køre mellem hardware, der er tæt på hinanden, som din computer, printer, hub og NIC, der hele tiden findes på eller omkring et skrivebord.

Brug et kabelorganiseringspakke

Kabelorganiseringssæt hjælper med at holde datakabler og andre kabler fra at blive sammenbrudt. kit til kit, de kan omfatte farvekodede kroge og loop fastgørere for at sikre førerhuset les sammen, fleksible rør, som du kører kabel igennem, og andre nyttige ting. Du kan hente dem fra computerforretninger og endda nogle stormagasiner.