Definition af Internet Access Server

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Serverfunktion

En server refererer til en gruppe af flere kraftfulde computere, der fungerer som et forbindelsessted til andre computere eller elektroniske enheder. Disse tilsluttede computere kaldes ofte som et netværk.

Hosting

En server kan også fungere som vært ved at levere et computersystem, der er stærkt nok til at køre komplekse programmer, såsom websider eller netværksapplikationer. Værten tillader din pc at oprette forbindelse til den og få adgang til applikationer, som din computer muligvis ikke har strøm til.

Andre anvendelser

Internetadgangsservere kan også levere ekstern fillagring. Dette giver dig mulighed for at sikkerhedskopiere dit arbejde eller beholde flere data, end din personlige computer kan gemme. Servere kan også levere fildelingstjenester, som også tillader flere personer adgang til de samme filer fra forskellige computere. En internetadgangsserver gør det muligt for din individuelle computer at oprette forbindelse til internettet. Internetudbydere eller internetudbydere (IAP'er) er virksomheder, som driver og vedligeholder en computerserver og opkræver kunder for at kunne oprette forbindelse til deres adgangsserver. En internetadgangsserver leverer din computer med e-mail-service og webhosting.