GARP-protokoller

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

  Generel attributregistreringsprotokol er stort set blevet erstattet siden 2007 af Multiple Registration Protocol. Begge er blevet defineret af Institut for Elektriske og Elektroniske Ingeniører til registrering og afregistrering af attributværdier inden for et computernetværk.

GVRP

En applikation af GARP er GARP VLAN Registration Protocol - eller GVRP. VLAN står for Virtual Local Area Network.Computer sprog som HTML er karakteristisk sammensat af elementer, attributter og attributværdier. I et traditionelt lokalnetværk kan hver switching enhed, der anvendes i systemet, have sin egen attributværdi. Men i et stort netværk, som en VLAN, er det ikke muligt. Derfor blev GVRP nødvendig.

GMRP

GARP Multitask Registration Protocol - eller GMRP - var et GARP-program, der fungerede på Layer 2 i en værts VLAN.'Layer 2' i standard 7-dages model af computernetværk refererer til overførsel af data blandt noder og detektion og mulig korrektion af fejl, der måtte opstå på det fysiske lag, dvs. Layer 1.

MRP

Mutliple Registration Protocol - eller MRP - har erstattet GARP siden 2007. Siden da har akronym MAC for 'Media Access Control' taget fat. Derfor har GMRP været erstattet af Multiple MAC Registration Protocol - eller MMRP - og GVRP ved flere VLAN Registration Protocol - eller MVRP.MVRP tjener en timingfunktion inden for VLAN'er. ord af teknisk dokumentation for Juniper Networks, bestemmer MVRP timere, når protokoldataenheder 'kan sendes, og når routere, der modtager MVRP PDU'er, kan opdatere deres MVRP-oplysninger.'De nye protokoller er i overensstemmelse med 802.1Q, en netværksstandard, der er fastsat af en IEEE-arbejdsgruppe.

Overvejelser

Der var to grunde, der førte IEEE til at erstatte GARP med MRV. For det første betød stigningen i Ethernet-udbydere, at tid og båndbredde, som de GARP-baserede applikationer havde brug for, blev 'en dominerende faktor i fejlgendannelsestiden for et Provider Bridged Network', som IEEE udtrykte det i sin meddelelse om ændringen, 802.1 ak.For det andet har topologiforandringer påvirket tjenesten i de store netværk. Topologi er layoutet af enheder i et netværk fysisk, logisk eller begge dele. Et firma, der driver sit eget VLAN, vil måske ændre topografi af forskellige årsager. For eksempel kan det, som det vokser, måske overlade et 'ring' mønster og vedtage et mere trælignende mønster angive divisionen af ​​virksomheden i semi-autonome afdelinger. Det ville kræve en mere kompliceret overgang i GARP's æra end det vil under MRP.