Hvad er en OSPF Routing Protocol?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Funktion

OSPF bestemmer hvilken rute en pakke data skal videresendes til baseret på pakkens ultimative destination og tilstanden af ​​netværksforbindelser, der er optaget i routerenes routingbord. Denne tabel angiver en 'pris' for hver rute. Omkostningerne udtrykt som et tal er baseret på afstand, gennemløb og pålidelighed.

Funktioner

Systemet registrerer alle mulige stier på tværs af netværket. Dette holdes som en træstruktur. Routeren genberegner scoren af ​​hver sti hver gang et link er brudt. Dette kaldes 'link state routing.'

Formål

Slutresultatet af disse beregninger er, at der vil være stier, der har lavere omkostninger end andre. Disse vil blive brugt i præference, da de viser, at de er den hurtigste rute eller 'korteste vej'. OSPF står for 'Åbn korteste vej først'. Det er en routingsalgoritme, der bruges til at videresende pakker via et netværk under internetprotokollen. Protokollen er klassificeret som en 'indvendig gateway-protokol', fordi dens anvendelsesområde ikke strækker sig ud over grænserne for det netværk, som det ligger på.