Hvordan man laver en opkaldsforbindelse kører hurtigere

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Kontroller, at du bruger et 56k modem, og at din internetudbyder tilbyder en 56k forbindelseshastighed. Sørg for, at du bruger den samme forbindelsesteknologi; 56k-forbindelser kan være x2, k56flex eller V.90. Ring til din internetudbyder for at finde ud af, hvilken teknologi de bruger, og bekræft, at dit modem bruger den samme teknologi.

2.

Træk alle andre enheder ud af modemets bagside. Telefoner, telefonsvarer og faxmaskiner skal ignoreres, når modemet er tilsluttet, men det er ikke altid tilfældet. Slut modemet direkte til din telefonstik. Lad være med at køre linjen gennem overspændingsbeskyttere, forlængere eller linjeskæringsenheder.

3.

Scan din computer til spyware og vira. Download eller køb nogen sikkerhedssuite, der kan scanne efter alle typer malware. Norton AntiVirus, Avast Antivirus og AVG Free er alle muligheder for at overveje. Fjern eventuelle malware, der er registreret af scanneren. Scan systemet regelmæssigt for at sikre, at det altid er fri for spyware, virus og anden malware, da disse skadelige programmer kan sænke computerens ydeevne.

4.

Brug en hurtig webbrowser. Hver browser gør websider med en anden hastighed. Overvej Google Chrome, Mozilla Firefox eller Opera. Prøv hver browser, indtil du finder den, der fungerer hurtigst på dit system. Det bedste valg vil variere afhængigt af systemets hardware, konfiguration og de opgaver, du udfører online.

5.

Ryd browserens cache og midlertidige filer. Disse filer akkumuleres, når du bruger internettet, og kan sænke forbindelseshastigheden. Proceduren for rydning af disse unødvendige filer varierer fra en browser til den næste. Se også din browserens hjælpefil eller brugervejledning.

Tips og advarsler

  • Selvom du bruger et 56k modem på en 56k ISP, kan du kan ikke forbinde med fuld hastighed, hvis telefonlinjerne i dit område ikke kan håndtere dataoverførselshastigheden.
  • Opkaldsforbindelser er i sig selv langsommere end moderne bredbåndsforbindelser. På nogle områder er bredbåndsforbindelser dog stadig uforholdsmæssigt dyre eller ikke tilgængelige. For brugere i disse områder er opkaldsforbindelser den eneste type internettjeneste, der er tilgængelig. Hvis du i øjeblikket er i en opkaldsforbindelse, er der ting, du kan gøre for at få din opkaldsforbindelse til at køre hurtigere. Mens det aldrig bliver så hurtigt som en DSL- eller kabelforbindelse, kan du sikre dig, at din opkaldsforbindelse er så effektiv som muligt.