Hvorfor er protokoller nødvendige for overførsel af data?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Eksempel

Den mest berømte protokol, der anvendes til overførsel af data, er 'Internet Protocol.' Navnet stammer fra evnen til at rute data på tværs af forskellige netværk. Internetprotokollen er en del af 'TCP / IP' -stakken, som er de vigtigste protokoller til overførsel af data på tværs af netværk.

Konkurrence

Åbn standarder gør det muligt for nye udviklere at komme ind i marked for kommunikationssoftware. Softwarekøbere kan være sikre på, at programmet vil fungere efter de regler, der følges af alle andre programmer, der forbinder til internettet. Dette skaber konkurrence, forbedrer tjenester og reducerer priser.

Proprietære protokoller

Ny teknologi kan kræve, at en virksomhed opretter sine egne protokoller i stedet for at vente på, at en international standard indstilles. Trådløse netværk er et eksempel på dette. Disse uafhængige protokoller accepteres senere som offentlige standarder. En protokol er et sæt standarder. Hvis alle har adgang til disse standarder, garanteres programmer, der bruges til at sende data, at være kompatible med at modtage programmer. Der ville ikke være noget punkt i en programmør beslutter et sæt kommandoer til at sende for at etablere en forbindelse, fordi den modtagende computer ikke ville forstå dem. Åbn standardprotokoller, frit tilgængelige og centralt styrede, sikre kompatibilitet.