LAN og trådløst netværk

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Local Area Networks

Et lokalnetværk (LAN) forbinder computere sammen, så de alle har adgang til delte enheder som printere og filservere. Et LAN-netværk er forbundet med hårde ledninger, som kræver netværkskort og kabler. Et LAN kan forbinde så få som to enheder i et enkelt kontor til hundredvis af computere og andre enheder på tværs af flere bygninger.

Trådløse netværk

Et trådløst eller Wi-Fi-netværk, der nogle gange kaldes et WLAN, er afhængig af trådløs radio frekvenser til at forbinde computere og enheder til hinanden. Mange brugere foretrækker trådløse netværk, fordi de ikke har brug for kabler og enheder kan forbindes over større afstande.

LAN mod Wi-Fi

Da størrelsen af ​​et netværk vokser, kan et LAN blive problematisk på grund af dets krav om, at enheder er fysisk forbundet med kabler.Men LAN er billigere end trådløse netværk og er derfor tiltrækkende for dem på et budget. På den anden side, mens trådløse netværk kan koste mere, tillader de større komfort og tilgængelighed, så længe de Wi-Fi-signalet er stærkt nok til at dække et bredt område. Computernetværk kan oprettes på to måder, enten ved hjælp af et lokalnetværk (LAN) eller et trådløst netværk. LAN'er kræver fysiske medier som kabler og netværkskort til at forbinde enheder sammen, mens et trådløst netværk er afhængig af Wi-Fi-radiosignaler.