Mesh Routing Protocol

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Funktion

Senderenhederne i netværket omfatter bærbare computere og mobiltelefoner. Enheden sender til en gateway, som derefter sender signalet via en række routere til den modtagende gateway. Dette transmitterer derefter signalet til modtagerenheden. Signalets rejse kan krydse internettet og faste kabler. Det er muligt, at et opkald udelukkende forbindes på et trådløst netværk.

Terminologi

De transmitterende enheder i netværket (mobiltelefoner, bærbare computere og gateways) er mærket 'radio noder'. Routere kan også være radio noder. Kombinationen af ​​radioknuder der dækker et enkelt uafbrudt område kaldes en 'mesh cloud'.

Routingprotokoller

Blandt de protokoller, der anvendes til WMN'er, er 'Bedre tilgang til mobil adhoc-netværk' (BATMAN), 'Predictive Wireless Routing Protocol '(PWRP) og' Open Shortest Path First Routing '(OSPF). En åben international standard er under udvikling af Institut for Elektriske og Elektroniske Ingeniører (IEEE). Dette henvises til som 802.11s Der er mere end halvfjerds routing protokoller for Wireless Mesh Networks (WMNs). Denne form for netværk bruges til at forbinde radiosenderne. Bortset fra transmitterne vil netværket omfatte routere og gateways. Oplysninger overføres på tværs af netværket i overensstemmelse med principperne i routingsprotokollen.