Problem med trådløse adaptere

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

  Trådløs internetteknologi er udviklet fra dyre, store virksomheder og specielle opsætninger til spredning af hjemmebrug. En betydelig mængde husstande indeholder nu flere computere, hvoraf de fleste har trådløse teknologier til rådighed for at dele en enkelt internetforbindelse. Med dette udvalg af teknologi kommer forskellige problemer, som muligvis skal løses for en vellykket opsætning.

Drivere til adapteren

Alt hardware til computere skal styres via software kaldet en driver. Nogle gange kan trådløse adaptere, især når de er forudindstillet, ikke leveres med den software, der er nødvendig for at betjene hardwareen korrekt. I disse tilfælde skal softwaren enten opholde sig i selve operativsystemet eller det skal hentes andetsteds, f.eks. Producentens hjemmeside.

Trådløst signalområde

Nogle gange er det trådløse signal ikke stærkt nok til at nå frem til adapter. En stærkere antenne skal muligvis placeres med enten den trådløse adapter eller den trådløse router eller adgangspunktet. USB-adaptere tillader typisk ikke at tilføje en stærkere antenne. De fleste trådløse trådløse kort har udskiftelige antenner. En høj- kan der kræves en trådløs router til din særlige opsætning.

Krypteringsstandarder

Ældre trådløse adaptere understøtter ikke visse nuværende trådløse krypteringsstandarder. F.eks. vil mange ældre adaptere kun understøtte WEP- eller WEP- og WPA version 1-kryptering, ikke den nyere WPA2-krypteringsstandard. De fleste routere kan programmeres til at understøtte WEP- eller WPA-version 1-klienter, men WPA2 er en meget stærkere krypteringsmetode. Hvis sikkerhed er et problem, skal adaptere og routere opdateres for at understøtte WPA2-kryptering.