Sådan blokerer du adgang til min pc

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Konfigurer BIOS-adgangskoder

1.

Åbn computerens BIOS-installationsskærm ved at trykke på F2, mens computeren starter. Brug piletasterne til at vælge 'System Security 'og tryk på Enter.

Vælg' System Password 'ved hjælp af piletasterne, og tryk derefter på Enter igen.

3.

p> Indtast dit ønskede kodeord og bekræft adgangskoden. På dette tidspunkt skal systemadgangskode skifte fra 'ikke aktiveret' til 'aktiveret'.

4.

Vælg 'Setup Password' fra menuskærmen og indtast dit ønskede kodeord. Dette trin kan virke gentagne, men fuldfører processen. Sørg for, at status for 'Setup Password' ændres fra 'ikke aktiveret' til 'aktiveret'.

5. < / p>

Vælg 'Password Status' fra menuskærmen ved hjælp af piletasterne. Statusen skal læses 'ulåst.' For at ændre dette skal du trykke på mellemrumstasten, som ændrer status til 'låst'.

6.

Tryk på Esc to gange, inden du vælger 'Gem og Afslut' fra skærmen. Tryk på Enter for at gemme dine adgangskodeindstillinger og genstart koderen

2.

Vælg 'Brugerkonti' til pc'er, der kører Windows XP. For Windows Vista eller 7 systemer skal du vælge 'Brugerkonti og familiesikkerhed.'

3.

Vælg din brugerkonto fra listen, og klik derefter på 'Opret en adgangskode' for brugere med Windows XP. Brugere, der kører Vista eller 7 maskiner, vælg 'Skift din Windows-adgangskode' og klik på 'Opret en adgangskode til din konto.'

4.

Indtast dit ønskede kodeord i de to rum, der er angivet , så sørg for at de matcher. Indtast et kodeord, hvis det ønskes, for at give et fingerpeg om adgangskoden, hvis du glemmer det. Når adgangskoden er valgt, skal du klikke på 'Opret adgangskode'.

Konfigurer firewall

1.

Klik på menuen Start og vælg Kontrolpanel fra listen. Når kontrolpanelet er åbent, skal du vælge 'Sikkerhedscenter' for XP-operativsystemer eller 'System og sikkerhed' til Vista og 7 systemer.

2.

Kontroller status for Windows Firewall. For computere, der anvender XP, er dette angivet under 'Security Essentials.' Hvis firewallstatusen siger 'off', klik på 'Recommendations' og vælg 'Aktiver nu', og klik derefter på 'OK'. I Windows Vista og 7 skal du vælge 'Windows Firewall' og derefter vælge 'Slå Windows Firewall til eller fra' i venstre kolonne af vinduet. Vælg 'Tænd for Windows Firewall', og klik derefter på 'OK'.

3.

Konfigurer indstillingerne for din firewall ved enten at tillade eller udelukke eksterne forbindelser. Du kan også oprette undtagelser for at tillade bestemte programmer adgang via firewall. Dette gøres, når det pågældende program kører; Windows Firewall spørger om adgangen skal være tilladt eller blokeret.

Tips og advarsler

  • Windows kan i mange tilfælde ikke gendanne et kodeord til dig, hvis du taber eller glem det. Skriv dine adgangskoder på et sikkert sted for at undgå at blive låst ud af dit eget system.
  • Computer beskyttelse er en bekymring for mange computer ejere. Internet Crime Complaint Center, oprettet af FBI og National White Collar Crime Center, rapporterer, at næsten 25 procent af de modtagne klager involverer identitetstyveri og kredit- eller betalingskortsvindel. At have den rigtige sikkerhed på plads kan forhindre uønskede brugere i at få adgang til din computer, uanset om de er i person eller ved at bruge internetadgang. Opsætning af en computer, så den er beskyttet mod adgangsnedsættelser ned på sandsynligheden for, at dine personlige oplysninger gemt på din computer bliver stjålet og brugt gennem identitetstyveri.