Sådan deler du trådløst internet via et LAN

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Opsætning

1.

Køb en trådløs router og om nødvendigt en trådløs adapter.

2.

Slut dit modem til din internetkilde via telefon eller kabelledning. Hvis modemet var sluttet til en enkelt computer, skal du frakoble kablet.

3.

Slut den ene ende af et Ethernet-kabel til 'Internet' -porten på modemet og tilslut den anden ende af kablet i 'Ethernet' -porten på dit modem.

4.

Slut et andet Ethernet-kabel til modemet i en af ​​de (nummererede) Ethernet-porte. Slut den anden ende til en gratis Ethernet-port på hovedcomputeren. Trådløse netværk kræver stadig ledningsforbindelse til en computer.

5.

Tilslut vekselstrømsadapterne til både modem og router og, hvis det er nødvendigt, tænd for enhederne.

Opret et netværk

1.

Indsæt installations-cd'en eller se producentens trykte vejledning for at oprette og navngive dit trådløse netværk. For eksempel, når du bruger en Linksys router, kan du skrive '192.168.1.1' i din webbrowser for at få adgang til kontrolpanelet.

2.

Tilføj WPA-kryptering til dit trådløse netværk for at forhindre uautoriserede brugere i at bruge din tilslutning. Følg instruktionerne på installationsskiven eller manualen for at redigere disse sikkerhedsindstillinger.

3.

Afslut kontrolpanelet eller installationsprogrammet, når det er færdigt. Hvis du bruger Linksys kontrolpanel,

Tilslut

1.

Slut den eksterne trådløse adapter til en stationær computer eller en elektronisk enhed, der ikke gør det muligt. Har en intern adapter. Typisk er se enhederne tilsluttes direkte i USB-porten.

2.

Åbn startmenuen, hvis du bruger Windows, og klik på 'Kontrolpanel' for at åbne den.

< p> 3.

Dobbeltklik på 'Netværksarbejde' -forbindelser og højreklik på 'Trådløs netværksforbindelse' for at vælge indstillingen for at se tilgængelige netværk.

4.

Vælg det netværk, du oprettede, og klik på 'Connect.'

5.

Bekræft, at du vil oprette forbindelse, hvis du bliver bedt om det. Indtast din sikkerhedsnøgle, hvis det er relevant.

Tips og advarsler

  • Moderne bærbare computere og modemer har en intern netværksenhed, der søger efter trådløse netværk. Stationære computere og anden elektronik kræver typisk en ekstern netværksadapter.
  • For at opnå den mest effektive forbindelse skal du købe en netværksadapter og trådløs router fra samme producent.
  • Trådløse enheder kan bruge 802.11b eller 802.11g standarder eller begge dele). Din adapter og router skal være i stand til at bruge samme standard.
  • Du kan muligvis få adgang til netværk fra et ikon på linjen 'Quick Launch' i Windows, i stedet for at åbne kontrolpanelet.
  • Moderne bærbare computere samt nogle videospilkonsoller og anden elektronik er udstyret til at udnytte trådløse netværk til at dele dokumenter og internetforbindelser. Hjemme og små virksomheder kan tillade flere enheder at dele trådløst internet ved at oprette et lokalt netværk. Det trådløse LAN giver brugerne mulighed for at dele ressourcer uden besværet med at forbinde hver enhed til et kablet modem med et Ethernet-kabel. Computerbrugere kan gennemse e-mail eller spille internet-spil i separate lokaler fra internetmodem og router.