Sådan deles filer med Windows XP Firewall

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Klik på knappen 'Start', og klik derefter på 'Kontrolpanel'. Dobbeltklik på ikonet 'Windows Firewall' og 'Windows Firewall' -konfigurationsvinduet vises.

2.

Klik på fanen 'Undtagelser' i Windows Firewall-vinduet.

3.

Marker afkrydsningsfeltet 'Fil og udskriftsdeling'. Klik på 'OK' for at gemme de nye indstillinger.

4.

Højreklik på mappen for en fil, du vil dele over netværket. Klik på 'Deling og sikkerhed' i rullemenuen, der vises.

5.

Klik på fanen 'Deling'. Klik på knappen 'Del denne mappe', og indtast derefter et navn for delen i feltet 'Del navn:'.

6.

Klik på fanen 'Sikkerhed' og derefter Klik på den konto, du vil tillade adgang til filens del. Klik på afkrydsningsfeltet i kolonnen Tillad ved siden af ​​tilladelsesvalgene som 'Læs', 'Skriv' og 'Ændr', som du vil tillade filer i filen. Bekræft, at feltet 'Afvis' ryddes for hver tilladelse, du har valgt.

7.

Klik på knappen 'Anvend', og klik derefter på 'OK' knappen for at gemme indstillingerne .

Log ind på en anden Windows XP-computer, der er placeret på netværket, ved at bruge det samme brugernavn og adgangskode til kontoen som den konto, der har fået adgang til filen.

9.

Klik på 'Start' knappen, klik på 'Kør' boksen og skriv '\\ computernavn \ sharename', erstatter 'computernavn' med det egentlige navn på computeren konfigureret med en ny fil deles og erstatter 'sharename' med det egentlige navn på filen deles netop konfigureret. Klik på 'OK' -knappen.

10.

Indtast brugernavn og adgangskode, hvis det ønskes, og et vindue åbnes, der viser indholdet af filens del.

Tips og advarsler

  • Brugerkonti konfigureret på computere, der får adgang til filen, skal tilføjes til brugerkonti konfigureret på computerens deling af filer, og filen deler er konfigureret med passende tilladelser for hver konto.
  • Windows XP Firewall giver brugerne mulighed for at beskytte deres computere mod ondsindet netværksaktivitet ved at blokere al uvelkommen trafik rettet mod deres computere. Firewallen vil dog også blokere velkomsttrafik som fildeling, medmindre brandvejen er konfigureret til at tillade adgang til delte filer fra netværket.