Sådan får du adgang til en computer fra hvor som helst i verden

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Tilmeld dig en tjeneste. Der er flere onlinetjenester, der giver dig adgang til din computer online. Nogle tjenester er logmein.com og gotomypc.com. Priserne varierer, men er normalt baseret på et månedligt gebyr. Alternativt kan du installere din egen software, men det er meget mere komplekst.

2.

Installer softwaren på din hjemmecomputer. Når du tilmelder dig tjenesten, har du mulighed for at installere softwaren på en eller flere computere. Download softwaren og kør den på den computer, du vil have adgang til. Under opsætningen vil du tildele din computer en adgangskode.

3.

Lad din hjemmecomputer køre. Fra din fjernplacering, gå til webstedet for tjenesten. Log på med brugernavnet og adgangskoden, du oprettede til webstedet, da du tilmeldte dig. Vælg din hjemmecomputer for at logge ind. Indtast det kodeord, du oprettede til computeren. Du har nu adgang til din hjemmecomputer.

Hvis din computer er internetforbundet, kan du få adgang til den fra hele verden via internettet. Således kan du arbejde med filer på din hjemmecomputer eller -programmer. Du kan arbejde ligesom du er foran din hjemmecomputer, mens miles væk på en helt anden maskine.