Sådan hentes en Lost Router Password

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Gendan det trådløse kodeord

1.

Log ind på routeren. Routere har typisk IP-adressen '192.168.0.1' eller '192.168.1.1' for deres konfigurationer. Når du tilslutter til den rigtige router-IP-adresse, vises en adgangskodeboks. Standard login til Linksys routere er ikke brugernavn og 'admin' til adgangskoden. Standard login til de fleste andre routere, herunder D-Link, Netgear og Belkin, er 'admin' til brugernavnet og 'adgangskoden' til adgangskoden.

2.

Klik på 'Trådløst' link.

3.

Se eller skift det trådløse kodeord. Dette er enten en WEP-nøgle eller et WPA / WPA2-kodeord. Nogle routere tillader direkte visning af adgangskoden, mens andre maskerer adgangskoden. Hvis adgangskoden er maskeret, er den eneste mulighed at ændre adgangskoden til noget andet.

4.

Tilslut det trådløse netværk med enten den afslørede eller ændrede adgangskode.

Gendan systemadgangskoden

1.

Hold nulstillingsknappen på router i 10 sekunder og tag strømmen fra.

2. < / p>

Fortsæt med at holde nulstillingsknappen nede i 15 sekunder, mens du tilslutter strømmen igen.

3.

Slip reset-knappen og vent 60 sekunder. Routeren er nu nulstillet til fabriksindstillingerne.

4.

Log ind på routeren som i foregående afsnit.

Tips og Advarsler

  • Hvis systemadgangskoden på en router er gået tabt, er det ikke muligt at ændre det til noget andet, som det er tilfældet for at miste det trådløse kodeord. Routeren skal nulstilles til standardindstillingerne, som gendanner systemadgangskoden til fabriksindstillingen.
  • Nulstilling af en router til fabriksindstillingerne mister alle brugerdefinerede konfigurationsindstillinger. Routeren skal helt omkonfigureres, når du har foretaget en nulstilling på denne måde.
  • I de fleste tilfælde kræver adgang til en router brug af et kodeord. Routere har generelt to adgangskoder: systemadgangskoden og den trådløse adgangskode. Når systemindstillingerne skal ændres, f.eks. Metoden til internetforbindelse eller det lokale IP-subnet, som routeren deltager i, er systemadgangskoden nødvendig. Hvis routeren ikke er konfigureret til åben trådløs adgang, er der brug for en WEP- eller WPA-trådløs nøgle (eller adgangskode) for at få adgang til netværket trådløst.