Sådan konfigureres en Windows Vista Firewall

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Klik på 'Start', 'Kontrolpanel.' Klik på 'Sikkerhed' i vinduet Kontrolpanel, klik på 'Windows Firewall' og derefter på linket 'Skift indstillinger'.

2.

Slå firewall'en til eller fra ved at klikke på ' På 'eller' Fra '-knapper.

3.

Marker alle indgående trafik ved at klikke på afkrydsningsfeltet' Bloker alle indgående forbindelser 'under' Til '-knappen. Brug denne indstilling på offentlige eller ellers mindre sikre netværk.

4.

Administrer hvilke programmer der er tilladt via firewall'en ved at klikke på fanen Undtagelser og klikke på afkrydsningsfelterne til til venstre for programmerne på listen.

Tillad et nyt program gennem firewallen ved at klikke på fanen Undtagelser, klikke på 'Tilføj program' og klikke på 'Gennemse' browsere til et program s .exe-fil, dobbeltklikke på det og klikke på 'OK'.

6.

Tillad en bestemt port gennem firewall'en ved at klikke på fanen Undtagelser , klik på 'Tilføj port', skriv et navn til port forwarding-reglen i feltet Navn, et portnummer i portnummerboksen, klik på knapperne 'TCP' eller 'UDP' afhængigt af hvilken port du vil videresende og Klik på 'OK'.

Konfigurer, om du vil blive underrettet, når Windows Vista-firewall blokerer et nyt program ved at klikke på fanen Undtagelser og klikke på 'Underret mig', når Windows Afkrydsningsfeltet Firewall blokkerer et nyt program.

8.

Konfigurer wh De netværksforbindelser, firewall'en beskytter ved at klikke på fanen Avanceret og klikke på afkrydsningsfelterne til venstre for hver netværksforbindelse i listen Netværksforbindelsesindstillinger.

9.

Gendan firewall til standardindstillingerne ved at klikke på fanen 'Avanceret' og klikke på 'Gendan standardindstillinger.'

10.

Gem dine indstillinger ved at klikke på 'OK'.

Microsoft Windows Vista indeholder en firewall. Windows Vista-firewall beskytter din computer mod uautoriserede forbindelser og kræver din tilladelse, når programmer på din computer vil fungere som servere. Firewallen blokkerer funktioner på din computer, der ikke bør være tilgængelige på alle netværk, f.eks. Windows-fildeling på en kaffebarens Wi-Fi-netværk. Du kan tænde eller slukke for firewaren, styre hvilke programmer og porte der er tilladt via det, konfigurere hvilke netværksforbindelser det beskytter og genoprette firewall'et til standardindstillingerne.