Sådan oprettes trådløse LAN-netværk

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Flyt din router til et område i dit hjem væk fra trådløs forstyrrelse, men tæt på den placering, hvorfra dine enheder forbinder. Apparater, der forårsager interferens, omfatter mikrobølger og trådløse telefoner.

2.

Slut dit modem til din trådløse router. Træk modemet ud, vent 20 sekunder og sæt det i igen for at tænde for strømmen. Forbind midlertidigt en computer til den kablede Ethernet-port på din router. Indsæt installations-cd'en, der fulgte med den trådløse router.

3.

Klik på 'Installer' eller 'Kør' for at starte installationsprocessen. Hver producent har sine egne specifikke trin i installationspakken, så følg alle instruktioner på skærmen. Generelt installerer en trådløs routerinstallation chaufførerne og giver dig mulighed for at vælge din trådløse sikkerhed, indstille dit trådløse netværksnavn og adgangskode og tænde for trådløs udsendelse.

4.

Afbryd forbindelsen din computer fra den trådløse router, medmindre andet er pålagt af installationsprogrammet, eller hvis du forlader denne computer på en kablet forbindelse.

5.

Højreklik på 'Opret forbindelse til et netværk' i højre side af systembakken. Ikonet ligner en række signalstænger eller en skærm. Find navnet på det netværk, du oprettede, og klik på det. Klik på 'Connect'. Indtast dit netværksadgangskode og klik på 'OK'. Din computer skal nu forbinde til det trådløse netværk.

Trådløse LAN-netværk giver dig mulighed for at få computere over hele huset tilsluttet et netværk uden at køre kabler overalt. Windows gør det nemt at oprette et trådløst netværk, så du kan begynde at dele netværksressourcer og få adgang til delte mapper på de andre computere på netværket.