Sådan sporer du en IP-adressekonflikt

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Klik på knappen 'Start', og klik derefter på 'Kør'. I formularfeltet skal du skrive 'cmd' og derefter trykke på 'Enter' -tasten. Ved kommandoprompten skal du skrive 'ipconfig / all' og derefter trykke på 'Enter' -tasten. Noter den angivne IP-adresse (f.eks. 192.168.5.123) for den netværksadapter, du bruger, da dette er den modstridende IP-adresse.

2.

Afbryd forbindelsen computer med IP-adressekonflikten fra LAN. Dette trin er afgørende for at identificere problemet enhed eller computer.

3.

Åbn en webbrowser på en sekundær computer på LAN og indtast den IP-adresse, du tidligere noterede adresselinjen. Hvis firmware-siden for en netværksprinter, et trådløst adgangspunkt eller en anden netværksenhed vises, har du fundet enheden der forårsager din konflikt. Hvis der ikke vises noget, fortsæt til næste trin.

4. < / p>

Klik på knappen 'Start', klik derefter på 'Kontrolpanel', og klik derefter på 'Netværksforbindelser.' Højreklik på den netværksadapter, der er i brug, og vælg 'Egenskaber' i menuen, der er kort . I vinduet 'Local Area Connection Properties' skal du i afsnittet 'Denne forbindelse bruge følgende punkter', sektion, fremhæve 'Internet Properties (TCP / IP)' og derefter klikke på knappen 'Egenskaber'.

5.

Kontroller computerens statiske IP-adresse (hvis den har en) mod den IP-adresse, du har noteret. Hvis computeren har den samme adresse tildelt, har du fundet konflikten. Gentag for hver computer på netværket.

Tips og advarsler

  • Hvis en Enheden har en statisk IP-adresse tildelt, der var inden for DHCP-omfanget, at enhedens adresse skal ændres. Kontakt din netværksadministrator eller lokal pc-tekniker for yderligere information.
  • Hver enhed i dit lokale netværk har en IP-adresse. Faktisk kan de ikke fungere uden en. Hvis der opstår en IP-adressekonflikt, når du logger på det lokale netværk, har det mere sandsynligt nogen, som nogen statisk har tildelt en enhed en IP-adresse, der lå inden for DHCP (Dynamic Host Configuration Protocol) som aldrig skal gøres, og nu er det dit problem. Uanset om du er en netværksadministrator, kan du gøre nogle detektivarbejde og få resultaterne til nogen, der kan rette op på problemet.