Sådan tilslutter du et bredbåndsmodem til en computer

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Forbered dit udstyr til opsætning ved at fjerne kabelmodemet og dets komponenter fra boksen og lukke computeren ned.

2.

Sæt koaksialkablet på bagsiden af ​​kabelmodemet. En løs forbindelse vil medføre tab af signal, så sørg for at leddet er stramt.

3.

Find det netværkskabel, du har valgt til din forbindelse. Ethernet-kabel ligner en stor telefonledning; USB-stik er fladt og har en lille åbningsplads. Begge ledninger skal medtages i kabelmodemboksen.

4.

Sæt kablet i den relevante port på kabelmodemet. Tilslut derefter den modsatte ende til din computer. Brug ikke både Ethernet- og USB-kablerne. Flere grænsefladeforbindelser kan forhindre modemet i at fungere korrekt.

5.

Slut kabelmodemet til stikkontakten og vent på, at det initialiseres. Se modemhåndbogen for at bestemme lysdisplayet, der angiver, at modemet er synkroniseret.

6.

Tænd for computeren. Kontroller, at modemet genkender computeren ved at kontrollere dets lys.

7.

Kontakt din lokale kabeludbyder for at bestemme den specifikke konfiguration for din computer, da den kan variere afhængigt af din operativsystem og den anvendte enhed.

Tips og advarsler

  • Hvis du ikke er komfortabel at installere kabelmodemet selv, tilbyder de fleste kabeludbydere gratis installationstjeneste eller for et mindre gebyr.
  • Forsøg ikke at tvinge et kabel til en port på din computer eller modemet, da dette kan beskadige udstyret. Hvis det ikke passer nemt, kan du bruge den forkerte port, eller du kan indsætte stikket på den forkerte måde.
  • Kabelmodemer fremstillet i de seneste år tilbyder flere tilslutningsmuligheder. De fleste giver en Ethernet-port, men nogle har en USB-port eller både en Ethernet- og USB-port. Det er op til dig at bestemme hvilken løsning der passer bedst til dit netværk. USB har den fordel at ikke kræve ekstra hardware i computeren til at fungere. Ethernet tilbyder en højere dataoverførselshastighed på op til 1000 Mbps, mens USB 1.1 er begrænset til 12 Mbps. Derudover giver Ethernet-forbindelser mulighed for kabellængder på 300 fod, mens den maksimale længde for et USB-kabel er 16 fod.