Windows Netværk Sikkerhedsværktøjer

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

  USAs Computer Emergency Readiness Team (US-CERT) definerer computersikkerhed som 'processen med at forhindre og registrere uautoriseret brug af din computer.' Da internettet har udviklet sig og mere følsomme data forbliver på pc'er, er computer og netværkssikkerhed blevet mere og mere sammenflettet. Så har du også de tilgængelige sikkerhedsværktøjer - de fleste har i øjeblikket firewalls, filbeskyttelse og antivirale komponenter.

Norton Internet Security

Norton Internet Security er en omfattende sikkerhedspakke udgivet af Symantec. Blandt et af de mest populære firewall- og sikkerhedsværktøjer på CNET.com er det en firewall, antispyware, antivirusbeskyttelse og rettidig opdatering. Norton Internet Security fornyelse varierer, baseret på abonnement.

Comodo Firewall

Comodo Firewall er en anden top suite til internet sikkerhed, der indeholder forebyggende sikkerhedsforanstaltninger for at stoppe eventuelle vira eller spyware, før de begynder at udføre på en computer sammen med hyppige opdateringer. Firewallen er meget tilpassbar, selvom det kan tage lidt tid at tilføje alle pålidelige programmer til politielisten. Comodo Firewall kommer i både en freeware-version og en pro-version.

Zonalarm

Zonalarm, som Comodo Firewall, er primært en firewall med antivirus- og spywarebeskyttelse med hyppige opdateringer, en farlig hjemmesideblokerer og daglig kredit rapportere overvågning for identitetsbeskyttelse. Zone Alarm leveres i flere pakker baseret på forbrugerens behov.

Windows Firewall

Windows Firewall er integreret i Windows-operativsystemet fra XP til Windows 7. Det blokerer ondsindede programmer fra at køre på computeren og giver et minimum af beskyttelse mod internet- og netværksangreb.

Nessus

Nessus er en scanner til netværkssårbarhed, der er fremragende til test af netværkssikkerhed. Det kontrollerer også netværket mod visse standarder for overholdelse (såsom FDCC) både på den oprindelige computer og fjernt på tværs af netværket, hvor det er relevant. Nessus kommer i både en professionel version (ProfessionalFeed) og en gratis home version (HomeFeed).

OpenSSH, PuTTY, Cygwin

OpenSSH, PuTTY og Cygwin er forskellige implementeringer af Telnet og SSH programmerne. Disse tillader sikker kommunikation mellem computere, især nyttige til fjernadgang og fejlfinding, over usikre linjer. Selv inden for et hjemmenetværk tilbyder disse programmer større sikkerhed og kontrol, når de får adgang til forskellige computere. Alle er freeware.

Snort

Snort er et open-source netværk indbrudsforebyggelse software program. Det registrerer og forhindrer indtrængningsforsøg, såsom portscanning, sonder og fingeraftryk, og advarer brugeren om det. Derudover er Snort nyttigt i netværkslogging og trafikanalyse.

Microsoft Baseline Security Analyzer

Microsoft Baseline Security Analyzer er et Windows-baseret program, der registrerer svagheder i den version af Windows, der er installeret på en computer og derefter advarer brugeren med anbefalinger.