Sådan deaktiveres gratis offentlig Wi-Fi

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Deaktiver Ad-Hoc i Windows 7

1.

Klik på ikonet 'Internetadgang' i proceslinjen. En liste over alle de nuværende tilgængelige trådløse netværkstilslutninger vises. Klik på linket 'Åbn netværk og delingscenter' nederst i pop op-vinduet. Dialogboksen Netværks- og delingscenter vises.

2.

Klik på linket 'Skift avancerede indstillinger' i venstre rude i dialogboksen Netværk og delingscenter. Dialogboksen Netværksforbindelser vises.

3.

Højreklik på 'Trådløse netværkstilslutninger' i venstre rude. Vælg 'Status' i pop op-panelet. Vinduet Wireless Network Connection Status vises.

4.

Klik på knappen 'Wireless Properties'. Dialogboksen Wireless Network Properties vises.

5.

Vælg fanen 'Connection' og fjern markeringen i feltet 'Connect to a more preferred network, hvis tilgængelig'. Sørg for, at boksen, der er mærket 'Connect, selvom netværket ikke sender sit navn', ikke er markeret. Klik på 'OK'.

Deaktiver Ad-Hoc i Windows XP

1.

Højreklik på ikonet for trådløs forbindelse i proceslinjen i proceslinjen . En liste over alle de nuværende tilgængelige trådløse netværkstilslutninger vises. Vælg 'Åbn netværkstilslutninger' nederst i pop op-vinduet. Dialogboksen Netværksforbindelse vises.

2.

Vælg fanen 'Trådløse netværk' og klik på 'Avanceret' -knappen nær nederst til højre i dialogboksen. Dialogboksen Avanceret vises.

3.

Vælg kun 'Adgangspunkt (infrastruktur) netværk' -knappen. Sørg for, at 'Automatisk tilslutning til ikke-foretrukne netværk' ikke er tjekket. Klik på 'OK'. Din computer bliver nu tvunget til kun at bruge ikke-ad hoc-adgangspunkter, hvilket også forhindrer det i at oprette forbindelse til 'Free Offentlige Wi-Fi 'forbindelser.

Hvis du nogensinde har taget din bærbare computer til en overfyldt restaurant eller lufthavn, har du sandsynligvis kørt over tilvalget 'Gratis offentlig Wi-Fi', når du forsøgte at oprette forbindelse til internettet. Lad dig ikke narre af det relativt harmløse navn; 'Free Public Wi-Fi' -forbindelser er som regel enten et ad hoc-netværk, der er oprettet af en anden bærbar computer eller et forsøg på at få mindre nøje personer til at narre dig til at oprette forbindelse til et skadeligt netværk for at inficere din laptop eller stjæle personlige data. Ved simpelthen at udelade din computer fra at oprette forbindelse til netværket, vil du forhindre din bærbare computer i at oprette forbindelse til en potentielt ondsindet 'Free Public Wi-Fi' -forbindelse.