Sådan fejlfindes routeren til kabelmodem

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Fjern det Cat5 Ethernet-kabel, der forbinder modemet til routeren.

2.

Sluk modemet og routeren ved at trække Strømmen stikkes ud af stikkontakten.

3.

Tænd for kabelmodemet og lad det starte i 60 sekunder. Hvis 'Data' -lyset tændes, transmitterer modemet korrekt et internet-signal fra internetudbyderen. Flyt til næste trin. Hvis 'Data' -belysningen ikke tændes, skal du slukke for modemet, inspicere og udskifte det koaksialkabel, der forbinder modemet med stikkontakten på væggen. Tænd modemet igen. Hvis 'Data' -indikatoren lyser, skal du fortsætte. Hvis ikke, skal du kontakte din internetudbyder for at rapportere en tjenesteudfald.

4.

Slut Cat5 Ethernet-kablet til porten 'Til internettet' på dit modem. Tilslut den anden ende af kablet til WAN-porten, der er placeret på bagsiden af ​​routeren. Tænd routeren og lad den starte i 60 sekunder. Hvis 'Internet' -lyset tændes, transmitterer routeren korrekt data til computeren. Hvis lyset ikke lyser, skal du inspicere og udskifte Ethernet-kablet med en ny. Sluk routeren og tænd den igen. Hvis lyset tændes, har din computer internetadgang. Hvis ikke, skal du gå videre til næste trin.

5.

Master nulstiller routeren ved at skubbe et papirclips ind i det lille nulstillingshul placeret på bagsiden af ​​routeren. Hold papirclipset på plads, indtil lysene på routeren blinker. Sluk routeren og derefter igen. Hvis lyset tændes, løser problemet problemet. Hvis lampen ikke tændes, skal du kontakte routerproducenten for en erstatning i overensstemmelse med garantien.

Hvis du har en trådløs router, der er tilsluttet dit kabelmodem, giver du mulighed for at strejfe på dit Wi-Fi-netværk uden at være direkte forbundet til modemet. Dette giver dig mulighed for at bevæge dig rundt i dit hjem eller kontor uden frygt for at miste forbindelsen. Det vil sige, indtil modemet eller routeren stopper overførsel af data. Når dette sker, er den eneste måde at løse problemet på at finde ud af, hvilken komponent der ikke længere fungerer. Start fejlsøgningen ved kilden (modemmet) giver dig det bedste billede ved hurtigt at diagnosticere problemet.