Sådan genstartes VNC

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Klik på knappen 'Start'.

2.

Højreklik på 'Computer' og vælg 'Administrer' pop op-menu.

3. I vinduet Computer Management, der åbnes, højreklik på 'Computer Management (Local)' og vælg 'Connect to Another Computer.' Denne samme mulighed er også tilgængelig i menuen Handling.

4.

En dialogboks starter med etiketten 'Vælg computer'. Klik på indstillingen for en anden computer og skriv navnet på den computer, du forsøger at oprette forbindelse til i tekstboksen. For at se en liste over computere, der aktuelt er på dit netværk, skal du klikke på 'Gennemse', efterfulgt af 'Avanceret' og klikke på 'Find'. Nu vises en liste over alle computere på netværket.

5.

Efter tilslutning til fjerncomputeren skal du klikke på 'Tjenester og programmer' i venstre rude af vinduet Computer Management.

Find VNC-tjeneste i vinduet Tjenester og programmer og kør det for at genstarte VNC-serveren.

Tips og advarsler

  • Brug altid et stærkt kodeord til enhver krypteret computeroperation for at forhindre datatyveri af hackere. Stærke adgangskoder er ideelt omkring otte tegn lange med en blanding af bogstaver og tal.
  • Virtual netværk computing, også kendt som VNC, er et platform uafhængigt grafisk desktop deling program. Det giver en bruger mulighed for direkte adgang til en anden computer, med både tastatur og musfunktioner, fra ethvert sted. Dette open source-program kan interface med computere, der kører forskellige operativsystemer med lille problem og viser skrivebordet ved hjælp af pixeldata. Når der er behov for en VNC genstart, er det normalt næsten umuligt at genstarte værtsmaskinen fysisk, hvilket kan være hundreder af kilometer væk fra den anden bruger.