Sådan konfigurerer du trådløs AP

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Tilslut din trådløse router til dit netværksnav med Ethernet-kablet. Sæt Ethernet-kablet i port 1 på den trådløse router.

2.

Slut dit andet Ethernet-kabel til port 2 på den trådløse router og ind i Ethernet-porten på din computer. Dette kabel kan afbrydes, når du har konfigureret Wireless AP.

3.

Åbn en kommandoprompt. Skriv 'cmd' i kørslen i startmenuen i Windows.

4.

Skriv 'Ping google.com' i kommandoboksen uden citaterne. Du vil se en række svar, hvis du har en vellykket internetforbindelse.

5.

Åbn dit websted og skriv 'http://192.168.1.1' til adresselinjen uden citaterne. Denne adresse vil give dig adgang til kontrolpanelet på dit trådløse adgangspunkt.

6.

Skift 'Admin' kodeordet for at inkludere både bogstaver og tal for øget sikkerhed.

7.

Klik på 'Wireless' for nu at oprette en adgangskode til dit trådløse adgangspunkt. Denne adgangskode skal være forskellig fra din 'Admin' kodeord. Det skal også indeholde en kombination af både bogstaver og tal.

8.

Vælg dit 'SSID' -navn. Sådan identificeres dit trådløse adgangspunkt ved hjælp af trådløse enheder. Pas på ikke at medtage nogen identifikatorer, der vedrører det fysiske sted for dit netværk af sikkerhedsmæssige årsager.

9.

Vælg 'Gem' eller 'Anvend'. Dit trådløse adgangspunkt er blevet oprettet. Du kan nu indlæse enhver trådløs enhed og søge efter din nye forbindelsesmulighed. Du skal indtaste adgangskoden for at kunne oprette forbindelse til netværket.

Tips og advarsler

  • Du kan pinge enhver adresse for at sikre dig, at du har internet forbindelse. Nogle af de større websteder er mindre tilbøjelige til at opleve en fejl.
  • Din netværksadministrator kan blokere adgangen til internettet fra routere, der ikke er installeret af it-afdelingen.
  • Trådløse adgangspunkter (AP'er) bruges almindeligvis i forbindelse med et eksisterende lokalnetværk eller LAN. Trådløse AP'er tillader netværksadministratorer hurtigt at vokse størrelsen på netværket, samtidig med at der sikres sikkerhed og adgang. Et trådløst adgangspunkt kan oprettes til en bestemt gruppe, møde eller funktion og derefter deaktiveres. Denne bekvemme funktion har gjort trådløse netværk populære i corporate America.