Sådan opretter du en Linksys Firewall til et fjernt skrivebord

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Åbn din webbrowser. Indtast '192.168.1.1' i tekstboksens browseradresse og tryk 'Enter'. Indtast din Linksys administratoradgangskode og klik på 'OK'. Dette bringer dig til Linksys administrationskonsol.

2.

Klik på linket 'Programmer og spil' øverst på siden. Klik på 'Port Range Forward' for at se en liste over tekstbokse og port viderestillingskonfigurationer.

3.

Indtast 'Videresendelse af fjernskrivebord' i den første tekstboks, der er mærket 'Application.' Indtast '3389' i tekstboksene 'Start' og 'Afslut'. Dette er porten til Remote Desktop. Vælg 'Begge' for protokollen, og marker afkrydsningsfeltet 'Aktiver'. I IP-tekstboksen skal du indtaste IP-adressen for den computer, du vil styre fjernbetjeningen.

4.

Klik på 'Gem indstillinger'. Dette gemmer dine nye indstillinger for portvideresendelse og giver dig mulighed for at få adgang til Remote Desktop-computeren fra et andet sted online.

Linksys firewall giver beskyttelse mod indgående internettrafik. Dette begrænser adgang fra uautoriserede brugere og undgår datatyveri eller tab. Hvis du vil bruge fjernskrivebord fra dit kontor eller din skolecomputer, skal du først åbne en firewall-port på Linksys-enheden. Dette er en fordel, hvis du fjernstyrer din hjemmecomputer, mens du er på et andet sted. Åbning af en port på en router kaldes 'port forwarding', og det er en konsol konfiguration tilgængelig på enhver Linksys router.