Sådan opretter du forbindelse til en pc ved hjælp af Bluetooth

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Konfigurer din pc eller laptop. De fleste bærbare computere har et Bluetooth-ikon, som du kan finde i systembakken. Dobbeltklik på det. Hvis du bruger en stationær computer, skal du afgøre, om operativsystemet har indbyggede drivere til Bluetooth. Hvis ikke, skal du installere en Bluetooth-adapter.

2.

Åbn Bluetooth-kontrollen panelet på din computer. Bestem Bluetooth-stakken, som din telefon bruger. Dette henviser til telefonens funktioner. Eksempler på stabler er WIDCOMM og RFCOMM.

3.

Gå til indstillingsmenuen på din mobiltelefon. Vælg indstillingen 'Aktiver Bluetooth' og derefter 'Find mig' eller 'Par.' Telefonikonet vises derefter på skærmen 'Vælg en enhed' på pc'en. Klik på ikonet for at aktivere forbindelsen, og vælg derefter 'Næste'.

4.

Indtast sikkerhedskoden for parringstilslutningen. Du skal indtaste den samme kode for både pc'en og telefonen. Klik på 'Par nu' på computeren, og bekræft derefter parforbindelse på din telefon. PC'en stiller et spørgsmål om, hvilke Bluetooth-tjenester der er tilgængelige på din telefon. Dobbeltklik på det ønskede serviceikon for at begynde at dele og trace nsferring information mellem enhederne.

Tips og advarsler

  • Hvis du ikke kan se telefonikonet på computerskærmen efter parring, skal du finde ' Bluetooth Trouble Sidebar 'for at søge teknisk assistance.
  • Bluetooth-teknologi bruger radiobølger til at tillade enheder som computere og telefoner at udveksle oplysninger over korte afstande uden ledninger. Den er installeret i mange af de nyeste enheder, fra og med 2010, fordi den er sikker og billig. Metoden til at konfigurere den mellem enheder afhænger af flere faktorer. PC'er skal have indbygget Bluetooth-kapacitet, og begge enheder skal være kompatible.