Sådan påføres en subnetmaske til en netværks IP-adresse

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Gå til menuen 'Start' og klik på 'Kontrolpanel.'

2.

Gå til 'Netværk og Internet' eller 'Netværk og internetforbindelser.'

3.

Dobbeltklik på 'Netværksforbindelser', hvis du bruger Windows XP. På nyere versioner af Windows skal du klikke på linket 'Netværk og delingscenter' og klikke på 'Administrer netværksforbindelser' eller 'Skift adapterindstillinger.'

4.

Højreklik på netværket adapter, som du gerne vil anvende en subnetmaske på og klikke på 'Egenskaber'. Rul ned til 'Internet Protocol Version 4' og klik på 'Properties'.

5.

Vælg 'Brug følgende IP-adresse' og skriv en IP-adresse under 'IP-adresse'. Tryk på 'Tab' på tastaturet, når du er færdig. Dit operativsystem anvender en subnetmaske til dig. Skriv gatewayadressen til din standardgateway under subnetmasken og klik på 'OK'. Afslut alle egenskabsvinduer. Du har nu en undernetmaske anvendt.

Tips og advarsler

  • Definere en statisk IP fungerer ikke, hvis du har en dynamisk IP på enten din router eller tjenesteudbyder linje. Sørg for, at du har en statisk tildelt IP fra din router.
  • Undernetmasker hjælper routere med at bestemme hvilket subnet en specifik IP skal være en del af. Undernets hjælpegruppe og klassificere bestemte IP'er til et bestemt netværk, så de tilhører en slags gruppe, der gør dem mere overskuelige i rutetabeller. Dit operativsystem indeholder et konfigurationspanel til netværkskort, som giver dig mulighed for at tilpasse disse ændringer, hvis du definerer en statisk IP i computeren. Normalt beslutter operativsystemet, hvilken subnetmaske du skal bruge, når du definerer en statisk IP.