Sådan tænder du Wake on LAN

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

På en pc

1.

Klik på 'Start', vælg 'Kør', skriv 'devmgmt.msc' og tryk 'Enter' for at starte Device Manager. Klik på 'Fortsæt', hvis du bliver bedt om af brugerkontokontrol.

2.

Klik på plustegnet til venstre for 'Netværksadaptere' og dobbeltklik på dit netværkskort i liste for at ændre dens egenskaber.

3.

Klik på fanen 'Strømstyring' og sørg for at alle tre indstillinger aktiveres ved at tjekke hver afkrydsningsfelt.

4 .

Klik på fanen 'Avanceret'. Vælg 'Shutdown Wake-on-LAN' og sørg for, at den er indstillet til 'Aktiveret'. Vælg 'Wake-on-LAN-funktioner' og sørg for, at den er indstillet til 'Magic Packet'. Klik på 'OK' og genstart computeren.

På en Mac

1.

Klik på Apple-ikonet i øverste venstre hjørne af skærmen og vælg 'Systemindstillinger.'

2.

Åbn menuen 'Vis' i Systemindstillinger og vælg 'Energibesparelse'. Klik på 'Valg'.

3.

Marker afkrydsningsfeltet mærket 'Wake for network administrative access.' Luk vinduet.

Tips og advarsler

  • Hvert netværkskorts avancerede valgmuligheder er forskellige: De indstillinger, du skal aktivere, kan have forskellige navne. Rådfør dig med en computerprofessional eller kontroller dit netværkskorts manual, hvis du er i tvivl.
  • Wake on LAN er en computernetværksstandard, der gør det muligt for en computer at blive tændt eller 'vågnet op' af en særlig besked sendt af en anden computer via et netværk, hvor begge computere er tilsluttet. Wake on LAN understøttes af de fleste moderne computere, er uafhængig af operativsystemer og fungerer på tværs af platformen og tillader ellers aktive computere at slukke, når det ikke er nødvendigt, hvilket sparer energi. Det bruges almindeligvis til fjernsupport, patchhåndtering og fjernadgang. For at aktivere Wake on LAN skal du følge en simpel procedure for at sikre, at dit netværkskort er aktivt, selvom computeren er slukket.