Sådan tilslutter du en iMac til Windows-netværket

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Opret forbindelse til en Windows-computer

1.

Klik på 'Gå' i Finder-menuen.

2.

Klik 'Connect to Server' eller tryk på 'Command + K' på tastaturet.

3.

Klik på knappen 'Gennemse'. Tilslutning af Macintosh-computere med et lysere-blå skærmikon, og Windows-computere vises med et mørkere-blå skærmikon. Derudover vises Macintosh-computere ved navn, mens Windows-computere kun vises via IP-adressen.

4.

Dobbeltklik på IP-adressen på den Windows-computer, du vil oprette forbindelse til. Du kan kræve brugernavn og adgangskode.

5.

Dobbeltklik på det delte lydstyrke for at montere det på dit skrivebord. Dette giver læseadgang til lydstyrken. Skrivadgang kan konfigureres under Windows.

Del filer med en Windows-computer

1.

Klik på ikonet 'Systemindstillinger' i Dock eller vælg 'Systemindstillinger' fra Apple-menuen i øverste venstre hjørne.

2.

Klik på 'Deling' under kategorien 'Internet og trådløs'.

< p> 3.

Marker afkrydsningsfeltet ud for 'Fildeling'.

4.

Vælg de mapper og tilladelser, du vil dele med. < /p>

5.

Klik på knappen 'Indstillinger', og klik derefter på afkrydsningsfeltet ud for 'Del filer og mapper ved hjælp af SMB (Windows).'

Tips og advarsler

  • En Windows-computer kan tilsluttes direkte, hvis brugernavn, adgangskode, IP-adresse og deling er alle kendt. Formatet er 'smb: // navn: adgangskode @ IP-adresse / deling'.
  • De originale Macintosh-computere brugte deres egen uafhængige netværksprotokol, AppleTalk, som er uforenelig med Microsoft Windows-netværksprotokollen, SMB (servermeddelelsesblok). I 2001 integrerede Apple SMB-protokollen i operativsystemet, som endelig tillod Macintosh-interoperation med Microsoft Windows-netværk uden køb af tredjeparts software. Moderne Macintosh-computere bruger stadig primært AppleTalk-protokollen til at kommunikere med hinanden på et Macintosh-baseret netværk, men de kan både bruge AppleTalk og SMB samtidigt.