Wi-Fi Værktøj til Windows

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

  Trådløst netværk eller 'Wi-Fi' har eksploderet i popularitet siden 1999, da Apple introducerede de første Wi-Fi-kompatible bærbare computere. The Economist rapporterede allerede i 2004, at trådløse netværk var blevet den standard måde at oprette hjemme netværk. En række Wi-Fi-værktøjer er tilgængelige for at forbedre det trådløse netværk, for at beskytte Wi-Fi-enheder mod tyveri og for at oprette dit eget trådløse hotspot.

Prey

Prey er et sikkerheds- og genopretningsprogram for både din Wi-Fi-kompatibel bærbar computer eller mobiltelefon. Ved hjælp af trådløse hotspots og GPS'en indbygget i mobiltelefoner kan Prey finde, hvor din stjålne laptop eller mobiltelefon er, og muligvis tage et billede af tyven med din bærbare pc's webcam. Det kan endda sende dig et skærmbillede - en Billede af hvilke programmer og websteder der er aktive på din computerskærm. Du kan finde tyvenes e-mail-adresse og Facebook eller Twitter-kontoen, hvis tyven er logget ind på dem på din stjålne laptop eller telefon. Du kan også helt låse computeren eksternt med dette værktøj, så tyve kan ikke bruge det, de har stjålet fra dig. Prey kan også finde og logge dig ind på det nærmeste Wi-Fi-sted automatisk og scanne din installerede hardware.

InSSIDer

InSSIDer kan diagnosticere problemer med trådløse lokalnetværk (WLAN'er), uanset om du er en professionel eller amatørcomputer bruger. MetaGeek tilbyder inSSIDer som en gratis download. InSSIDer producerer en rapport efter scanning af trådløse frekvenser, der giver dig mulighed for hurtigt at løse Wi-Fi-problemer ved at skifte til en bedre signalfrekvens. Dette værktøj virker på Windows XP 64-bit og Vista og 7, i modsætning til flere andre populære WLAN-fejlfindingsværktøjer som NetStumbler. MetaGeek s inSSIDer er et effektivt, gratis værktøj til folk, der opretter og kører trådløse netværk.

Virtuel router

Virtual Router er et Wi-Fi-værktøj til Windows 7, som giver dig mulighed for at oprette din egen trådløse hot spot Du kan downloade programmet gratis fra CodePlex. Med Virtual Router kan du navngive dit Wi-Fi-hotspot, sætte adgangskoder og inkludere en række Wi-Fi-enheder som din bærbare computer, iPhone, digitalkamera, printer, stationær computer, mobiltelefon og Blackberry. Virtual Router bruger en simpel trinvis vejledning til at guide dig igennem oprettelsen af ​​dit eget Wi-Fi hotspot.

Wi-Spy

Wi-Spy kan give dig detaljer om hvilke enheder kan have negativ indflydelse på dine trådløse hotspots eller trådløse hjemmenetværk. Wi-Spy dukkede først op i Wired.com onlinemagasins Metageek-afsnit i 2006. Ifølge Wired kan interferenskilder omfatte Bluetooth-enheder, såsom håndfri mobiltelefon enheder, trådløse telefoner, mikrobølger og andre Wi-Fi-kompatible computere og enheder også r unning på 2.4GHz. Wi-Fi-værktøjet er et lille USB-tommelfingerdrev, som du tilslutter til en USB-port på din bærbare computer eller stationære computer. Det viser dig en farvekodet graf for trådløs interferens, der kan hjælpe dig med at oprette et hjemmenetværk eller diagnosticere et problem med en.