Gratis FTP Upload Tools

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

  FTP er en af ​​de ældste metoder til overførsel af data på tværs af et netværk. Ved at bruge FTP kan du tilføje filer til enhver server, forudsat at du har adgang. Der er flere gratis FTP-klienter til rådighed, der giver dig mulighed for at gemme server log-in oplysninger og få adgang til flere servere hurtigt. Plus, næsten alle operativsystemer understøtter adgang til FTP via en internet browser.

Browsere eller Windows Stifinder

Under Microsoft Windows kan både Explorer og Internet Explorer sammen med de fleste internetbrowsere se FTP-websteder. Indtast adressen på den FTP-server, du vil have adgang til i adresselinjen. FTP-serveradresser ligner en webadresse, men i stedet for HTTP er prefixet FTP. Webbrowsere kan ikke uploade til FTP-servere, men Windows Stifinder tillader filupload.

Dedikerede FTP-klienter

Der findes flere gratis grafiske FTP-klienter til alle operativsystemer. FileZilla er gratis på Windows, Mac OS X og Linux og tilbyder serverkonfigurationer og sikre FTP-tjenester. Core FTP har lignende funktioner, men er kun Windows. Mac-brugere har adgang til OneButton FTP. Se afsnittet Ressourcer for at lære at downloade disse klienter.

Kommandolinjeværktøjer

For strømbrugere, der foretrækker kommandolinjen, leveres hvert operativsystem med et grundlæggende FTP-værktøj. Åbn en terminal eller kommandoprompt på Windows, Mac OS X eller Linux, og skriv 'ftp' for at starte FTP-hjælpeprogrammet. De nøjagtige kommandoer, der er nødvendige for at få adgang til en FTP-server, adskiller sig, og du bør konsultere dokumentation for dit operativsystem for at bruge det native FTP-værktøj. Et mere kraftfuldt tredjeparts alternativ er Curl, som er tilgængeligt for næsten alle operativsystemer (som Amiga eller Risc OS) og understøtter et bredt udvalg af protokoller og sikkerhedskonfigurationer.