Protokoller bruges til VoIP

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

  Voice over Internet Protocol er en teknologi, der giver dig mulighed for at foretage telefonopkald via en bredbåndsinternetforbindelse i stedet for en telefonlinje. Nogle VoIP-tjenester fungerer kun, når du ringer til folk, der har samme service. Andre tjenester vil arbejde for at ringe til enhver, der har et telefonnummer. En række protokoller bruges til at starte kommunikationen mellem den enhed, der foretager opkaldet og den enhed, der modtager opkaldet.

Sessionsinitieringsprotokol

SIP er en ASCII-baseret protokol, der gør det muligt at etablere multimediekommunikation mellem to enheder. Det er en intelligent endepunktprotokol, da den indeholder alle de oplysninger, der er nødvendige for at lokalisere det eksterne endepunkt og for at initiere kommunikationen mellem den lokale enhed og den eksterne enhed.

SIP-protokollen tog form i 1995, og den første standard for protokollen blev oprettet i 1999. Standarden blev revideret i 2002.

H.323

H.323 er et binært protokol, der låner fra gamle kommunikationssystemer. Det kan også spore sin oprindelse til 1995, og forskere etablerede en standard vedrørende denne protokol i 1996. Denne protokol giver også brugere mulighed for at etablere multimediekommunikation mellem to enheder. Mens punktet er åbent for argument, siger nogle brugere, at H.323, en anden intelligent endpointprotokol, er mere udbredt end SIP for rumbaserede videokonference-systemer og IP-baserede videosystemer.

Media Gateway Controller Protocol < / h2> MGCP er en kategori af VoIP-protokoller, der er klassificeret som en enhedskontrolprotokol. En gateway er en enhed, der tilbyder en IP-grænseflade på den ene side og en slags arv telefon-grænseflade på den anden side. I 1998 udviklede forskere en ide om at opdele en gateway i to for at adskille den del, der indeholder opkaldskontrollogikken, eller media gateway controller og den del der fungerer som interface eller medie gateway. Dette førte til fødslen af ​​MGCP-protokollen.