Sådan forlænges et trådløst netværk

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Log ind på det oprindelige adgangspunkt og navigér til afsnittet Grundlæggende indstillinger. Skriv ned MAC-adresseoplysningerne. Gå derefter til sektionen Trådløse indstillinger og skriv ned SSID-oplysningerne.

2.

Med dit nuværende trådløse netværk igangværende skal du forbinde det andet adgangspunkt til en computer ved hjælp af et netværk kabel og tænd det op. Henvis til brugsanvisningen til denne enhed skal du logge ind på adgangspunktsindstillingerne, sandsynligvis ved hjælp af din webbrowser. Da der er mange forskellige typer af adgangspunktsenheder og -producenter, varierer disse instruktioner meget.

3.

Inden for indstillingerne navigerer du til afsnittet Gentagelsesindstillinger. Disse indstillinger vil indeholde MAC Address-feltet såvel som SSID-feltet. Andre felter kan være til stede, men de eneste, der skal ændres, er de to ovennævnte. Skift de to felter for at matche nøjagtigt de indsamlede oplysninger fra hovedadgangspunktet. Gem indstillingerne og genstart enheden.

Tips og advarsler

  • Hvis du begår en fejl i opsætningen af ​​repeateradgangspunktet, skal du trykke og holde nulstil-knappen i 10 sekunder. Dette vil nulstille det til sin oprindelige konfiguration.
  • Ikke alle adgangspunkter understøtter gentagelsesfunktionen. Bekræft med producenten, inden du køber.
  • Trådløse netværk erstatter den gamle kablede teknologi med stigende hastighed. Udbuddet af et trådløst netværk afhænger stort set af dens antennens kapacitet, som er ansvarlig for signalets kvalitet og styrke. I større bygninger eller bygninger med flere vægge kan signalstyrken reducere dramatisk forhindring af, at trådløse enheder kan oprette forbindelse til netværket. I disse tilfælde løser problemet med at udvide det trådløse netværk. Dette kræver køb af en ekstra trådløs router og en ændring i konfigurationen.